Mircea Mihai: „Managerul trebuie sa fie un bun psiholog”

Capital: Ce are acest curs deosebit? Mircea Mihai: Faptul ca stabileste structura pe care se deruleaza un proiect. Aceasta structura este necesara pentru a nu scapa din vedere aspecte importante, aspecte pentru tratarea carora punem la dispozitia managerilor tehnici si instrumente de analiza, suport de decizie, planificare, monitorizare si control. In acelasi timp, se optimizeaza comunicarea dintre membrii echipei, managerul de proiect si conducerea organizatiei. Capital: Ce alte puncte importan

Capital: Ce are acest curs deosebit?
Mircea Mihai: Faptul ca stabileste structura pe care se deruleaza un proiect. Aceasta structura este necesara pentru a nu scapa din vedere aspecte importante, aspecte pentru tratarea carora punem la dispozitia managerilor tehnici si instrumente de analiza, suport de decizie, planificare, monitorizare si control. In acelasi timp, se optimizeaza comunicarea dintre membrii echipei, managerul de proiect si conducerea organizatiei.
Capital: Ce alte puncte importante mai sunt tratate in curs?
Mircea Mihai: Spre exemplu, controlul. Cum incadrezi un proiect atat in termene, cat si in costuri, daca nu tii permanent sub control diferenta dintre plan si realitate? In cursul nostru, recomandam managerilor de proiect controlul feed-forward. Acesta consta in prevenirea disfunctionalitatilor din proiect sau din echipa de proiect, anticipand efectul acestora si luand masuri din vreme. De asemenea, un aspect extrem de important este acela ca managerul trebuie sa fie un foarte bun psiholog. El trebuie sa isi motiveze echipa si, in acelasi timp, sa stabileasca relatii cit mai bune cu factorii externi.
Capital: Care este cel mai important beneficiu pentru cursanti?
Mircea Mihai: Problemele legate de implementarea unui proiect apar mai des la beneficiarul unui proiect decat la furnizorul acestuia.
Aceasta pentru ca furnizorii, cei care realizeaza proiectul, au experienta in asemenea activitati, pe cand beneficiarii se confrunta cu ele destul de rar. Cursul CODECS ii invata pe beneficiari detalii din procesul implementarii unui proiect, astfel incat sa comunice optim cu furnizorii.
Capital: In ce domenii sunt aplicabile cunostintele dobandite la curs?
Mircea Mihai: Cursul se adreseaza unor categorii extrem de diferite de persoane, din toate domeniile, avand un caracter general. Adaptarea la domeniul fiecaruia se realizeaza in momentul in care cursantii trebuie sa realizeze studii de caz bazate pe propria experienta.
Capital: Cine sunt cei care predau cursul?
Mircea Mihai: Am ales ca tutori manageri de proiect cu experienta, persoane care s-au lovit de problemele pe care acum le dezbat si pentru care gasesc solutii impreuna cu studentii. Mai trebuie spus ca, dupa prezentarea conceptelor, pentru a putea aplica cele invatate in activitatea zilnica, studentii folosesc instrumentul software de management de proiect „Microsoft Project 2002”. Aceasta deoarece activitatile cu succesiuni complexe si resurse alocate simultan nu pot fi administrate decat cu ajutorul unui pachet soft performant.

Inscrierile la curs au loc pana in data de 18 aprilie. Pentru informatii suplimentare contactati CODECS la telefon: 021-252 5178; marketing@codecs.ro.
www.codecs.ro