Bursa de Valori Bucureşti a anunţat că Mircea-Nicolae Musgociu, un om de afaceri din Târgu-Mureş, , a ajuns la o deţinere de 3,6092% la operatorul de piaţă, devenind astfel cel mai mare acţionar al bursei.

Participaţia acestuia a fost raportată pe site-ul bursei. BVB nu a dat detalii despre modul în care Musgociu a ajuns la deţinerea de 3,6%, respectiv 276.978 de acţiuni.

Musgociu are 46 de ani, derulează afaceri în domeniul maselor plastice şi controlează firma Sedcom Librării Mureş. El deţinea în septembrie 2008 şi 5,25% din unităţile fondului închis de investiţii STK Emergent (STK).

Începând din luna noiembrie a anului trecut, acţiunile BVB se pot tranzacţiona fără dreptul de preempţiune al celorlalţi acţionari ai operatorului de piaţă, astfel că orice persoană poate cumpăra titluri emise de Bursă. Până atunci, ofertele de vânzare de acţiuni BVB erau publicate pe site-ul Bursei, însă de la acea dată anunţurile nu mai sunt publice.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile BVB despre care se ştiu detalii este din septembrie 2009, când solistul trupei Vama, Tudor Chirilă, a vândut acţiuni ale operatorului de piaţă la preţul de 31 lei/titlu.

Al doilea mare acţionar al BVB este firma de brokeraj Romcapital Timişoara, care deţine 3,05% din titluri.
BVB are 306 acţionari, dintre care cei mai mari sunt firme de brokeraj.

Bursa are un capital social de 76,7 milioane lei, divizat în 7,6 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 10 lei.

SURSA:
Mediafax