Microsoft a remediat doar 12 hibe cunoscute ale sistemului de operare Windows Vista la sase luni de la lansare, inca 15 vulnerabilitati existand in componeta acestuia. Parcursul companiei in a acoperii vulnerabilitatile sistemului Vista a fost mult mai lent decat in cazul versiunii XP, 36 din 39 de vulnerabilitati ale acestuia fiind remediate in primele sase luni de la lansare, a dezvaluit Jeff Jones, director executiv la Microsoft. 

Potrivit acestuia, la versiunea Vista au fost descoperite mai putine vulnerabilitati in primele sase luni de la lansare, ceea ce inseamna ca, in principal, Vista are un parcurs mai bun decat precedentul produs al Microsoft. Jones a evidentiat ca doar una dintre cele 15 vulnerabilitati ramase este mai grava, dupa primele sase luni de la lansare Windows XP avand doua vulnerabilitati grave nerezolvate. 

Sistemele de operare Red Hat Enterprise Linux si Mac OS X au mai multe vulnerabilitati, a declarat Jones, iar Microsoft a facut publice aceste date pentru dovedi eficienta metodologiei de dezvoltare de software a companiei.

Sursa: Yahoo News 22 Iunie 2007