„Când te faci jurnalist, primul lucru care trebuie să-ți intre în cap este că puterea este antagonică cetățeanului. Și atunci în viața ta nu scrii un cuvânt bine despre putere, chiar dacă puterea e mă-ta. Oamenii ăștia au cântat puterea, sub toate formele ei, pe Băsescu, pe Coldea, DNA. Atunci din ce să vină revolta lor, trebuie să ai niște repere etice, trebuie să ai o construcție, trebuie să crezi în niște valori creștine.”, consideră jurnalistul EVZ, care este convins că puțini gazetari mai au cu adevărat o conștiință liberă și o gândire critică.
„Ei știu că sunt niște agarici, niște ratați. Ei nu pot să aibă o revoltă sinceră venită din interior. Ei nu cred nimic. Ei cred ceea ce li se spune să creadă.”, a mai spus Mirel Curea, care nu l-a cruțat nici pe filozoful Andrei Pleșu.
„Cum să fii moralistul națiunii? N-ai cum să fii moralist, dar și pișcotar totodată. El n-a ratat nicio guvernare, niciun regim.”, spune jurnalistul care a identificat cei doi vectori care au amorțit societatea civilă cu teme irelevante și piste false.
„Presa, cu asta au rezolvat-o, cu tablagii de presă. Și al doilea vector foarte important: ONG-urile. Păi, ONG-urile au fost ale lor. Vehiculele lui Soroș, confiscate de securiști. Atunci cine să-i deștepte pe oameni?”, se întreabă Mirel Curea.
Singura șansă a românilor este educația, mai ales atunci când vorbim despre însușirea drepturile fundamentale.
„Eu tot îi rog pe sociologii ăștia să bage într-unul din materiale și întrebarea: «Ați citit Constituția?» Și o să avem niște surprize colosale.”, a mai spus jurnalistul.
Urmăriți ediția integrală a podcastului „România lui Cristache” pe canalul de Youtube EVZ Capital.