Adaptare după corespondența perechii regale: Regele Carol I și Regina Elisabeta, Vol. I (1869-1888) și Vol. II (1889-1913), editura Humanitas. Traducere: Silvia Irina Zimmermann și Romanița Constantinescu.
„La 180 de ani de la nașterea Reginei Elisabeta I, cunoscută și sub pseudonimul literar de Carmen Sylva, ne-am luat îngăduința de a aduce în luminile rampei viața celei care a fost atât prima regină a României, cât și inegalabila parteneră de viață și strădanie a lui Carol I de Hohenzollern, întâiul rege al României.
Aducem în luminile rampei pe celebra Carmen Sylva, care a legănat copilăria multora dintre noi, cu poveștile sale, și cea care a lăsat o vastă operă literară: de la poezie, la opere dramatice, romane epistolare, jurnale, memorii și nuvele. Pe celebra Carmen Sylva care a făcut cunoscută lumii occidentale, poezia populară românească, prin traducerile ei și a fost în același timp muză și mecena pentru mulți artiști printre care: Nicolae Grigorescu, Dimitrie Gh. Dinicu, I.L. Caragiale, Elena Văcărescu, Vasile Alecsandri și nu în ultimul rând a lui George Enescu, copilul ei de suflet, care a mărturisit despre ea că era ,,o nedezmințită întruchipare a bunătății.”
O aducem în luminile rampei pe celebra Elisabeta I, „mama răniților” din timpul Războiului de neatârnare 1877, pe celebra Elisabeta I, prima regina care a făcut fotografie publicitară, cea care a fondat orașul Orbilor/Vatra Luminoasă, și care nu a pregetat niciun moment în a-și dărui gândurile și inima treburilor țării în „Misiunea ispititoare” pe care bunul Dumnezeu i-a încredințat-o pentru România.” (Liana Ceterchi, regizor)
Link spectacol: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091360809020
Distribuție: Liana Ceterchi, Teodora Toader
Asistentă regie si sunet: Teodora Toader
Asistență video: Maria Scarlat Malița
SPECTACOL PRODUS DE ASOCIAȚIA FEMEILOR DIN TEATRU „IF…/DACĂ…PENTRU FEMEI”
Luni 8 mai, ora 18, Cercul Militar Național
Sala Eusebiu Ștefănescu
(Accesul se face prin Bd. Elisabeta).