În opinia sa, până acum, problemele cu care s-au confruntat diferite societăți de asigurare în ultima perioadă nu au fost determinate de aplicarea directivei Solvabilitate II, ci de cea a regimului Solvabilitate I.
El a explicat și că regulile și transparența prevăzute de Directiva Solvabilitate II vor susține și recontrucția pieței auto, care de prea multă vreme a rămas neperformantă. „Nu mai există un impact major la nivel de capitalizare, Solvabilitate II înseamnă reguli uniforme la nivel european. Iar regulile și transparența vor susține și reconstrucția pieței de RCA”, susține președintele ASF.
Mișu Negrițoiu a mai spus și că, piața asigurărilor depinde foarte mult de RCA, mai precis, din asigurările generale, RCA-urile au reprezentat 47%. Motiv pentru care, produsele de asigurare ar trebui diversificate.
Conform spuselor sale, în 2016, ar trebui să apară legea asigurărilor obligatorii auto, dar și o lege care să transpună directiva privind distribuția.
În ceea ce privește gradul de solvabilitate, acesta afectează consumatorul, explică Marius Popescu, direcorul general al NN Asigurări, subliniid că nu toate asigurările sunt RCA. „Ca și consumator mă uit unde îmi pun economiile și ce grad de risc există la asiguratorul respectiv”, explică el.