Mitică Dragomir scapă de închisoare? Răsturnare de situație în procesul în care este acuzat de luare de mită

Dumitru Dragomir

SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Răsturnare de situație în cazul procesului în care Mitică Dragomir este judecat pentru că ar fi primit mită 3.1 milioane de euro de la RCS-RDS. Potrivit ultimelor informații, procesul ar urma să fie reluat de la zero.

Vești de ultimă oră. Deși instanța de la Tribunalul București l-a condamnat pe fostul șef al LPF la 4 ani de închisoare cu executare, acum, procesul în care acesta este judecat pentru că ar fi primit mită 3.1 milioane de euro de la RCS-RDS se rejudecă de la zero, la Curtea de Apel, și nu la Tribunal.

În ceea ce privește motivul care a dus la o astfel de situație, potrivit stirileprotv.ro, Curtea de Apel București, cea care ar fi trebuit să pronunțe decizia definitivă, a ajuns la concluzia că, practic, procesul trebuie reluat de la zero pentru că prima instanța de fond, Tribunalul București, nu avea dreptul să judece acest dosar.

Totodată, instanța susține că fondul cauzei trebuia judecat la Curtea de Apel București, și nu la Tribunal, pentru că fiul său, Dragomir jr., inculpat și el, dar achitat în primă instanță, era avocat, ori competența judecării în fond a unui avocat îi revine Curțîi de Apel București.

Ce acuzații îi aduc procurorii lui Mitică Dragomir

Amintim faptul că în luna august 2017, Mitică Dragomir a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani. Pe lângă acesta, în dosar au apărut și Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS&RDS SA, pentru dare de mită şi complicitate la spălare de bani; Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir), la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

În același timp, au fost trimişi în judecată Florin Bogdan Bădiţă, la data faptelor administrator al SC Bodu SRL; Alexandru Oprea, la data faptei directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mită, Mihai Dinei, la data faptelor coordonatorul activităţii juridice a RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani, şi Serghei Bulgac, la data faptei director general al RCS&RDS, pentru spălare de bani.

În ceea ce privește societatea RCS&RDS, procurorii au decis să o trimită și pe aceasta în judecată pentru dare de mită și spălare de bani, iar alături de ea au fost implicate și Bodu SRL, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, şi Integrasoft SRL, pentru complicitate la spălare de bani.

Referitor la acuzațiile aduse, conform procurorilor, în perioada aprilie 2009 – mai 2011, în calitate de preşedinte al LPF, cu sprijinul lui Florin Bădiţă, Bogdan Dumitru Dragomir şi Bodu SRL, Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, în calitatea acestuia de administrator şi acţionar al RCS&RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS&RDS SA.

DNA precizează că banii primiţi ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat la data de 15 august 2009, pentru finanţarea unui local administrat de fiul lui Dragomir, Crystal Palace Ballrooms.

„Contractul respectiv a fost încheiat între societăţile Bodu SRL, deţinută de Dumitru Dragomir şi RCS&RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpaţilor Dinei Mihai şi Oprea Alexandru, administratori ai RCS&RDS SA. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, încheiat la data de 8 aprilie 2008 între LPF şi consorţiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrată de inculpatul Bendei Ioan şi o altă societate”, susţine DNA.