În luna februarie, Mitsubishi a informat că până la finele anului va înceta producţia de autovehicule la uzina sa de la Born (Olanda), unde sunt asamblate modelul subcompact Colt şi modelul SUV Outlander.

"Am ajuns la acest acord de principiu cu condiţia ca toţi angajaţii să fie păstraţi. Nu vrem ca oprirea producţiei noastre la această uzină să conducă la pierderi de locuiri de muncă", a declarat un purtător de cuvânt.

Mitsubishi Motors a precizat că un acord definitiv ar urma să fie încheiat până la finele lunii august referitor la transferul efectiv a 100% din acţiunile uzinei NedCar către VDL Groep. Grupul japonez a adăugat că ar urma să înregistreze o pierdere excepţională de 28 miliarde yeni (280 milioane euro) din cauza vânzării uzinei sale din Olanda pentru un euro.

VDL Groep este un grup industrial care realizează diverse produse semi-finite şi finite, precum şi autobuze şi autocare. Cu sediul la Eindhoven, VDL Groep are 7.400 de angajaţi în 18 ţări.

NedCar, fostă societate mixtă aparţinând Mitsubishi Motors, Volvo şi guvernului olandez, a produs din 1967 şi până în prezent peste 4,6 milioane vehicule. În 2001 această uzină a devenit o filială 100% a Mitsubishi Motors. Dacă în 1999 NedCar a asamblat 250.000 de vehicule, în 2011 producţia a scăzut la 40.000 de vehicule.
Sursa: Agerpres