Noutăţile mondiale din cadrul acestui salon sunt modelul Mirage şi conceptul Mitsubishi PX-MiEV II, amândouă reprezentând pilonii importanţi din strategia de produs a companiei. Modelul compact Mirage va fi un model strategic global destinat pieţelor emergente pe când conceptul Mitsubishi PX-MiEV, reprezinta SUV-ul care va avea caracteristici specifice "tehnologiei verzi" cu al său unic tren de rulare plug-in hibrid.

Deasemenea, la standul Mitsubishi Motors va fi expus un vehicul electric din categoria utilitarelor uşoare Minicab – MiEV  care urmează a fi lansat pe piaţa japoneză în luna decembrie a acestui an şi noua generaţie a modelului electric i-MiEV, care este în prezent la vânzare în ţări din întreaga lume,  inclusiv în ţări din Europa urmând ca pănă la sfârşitul anului să fie lansat şi în Statele Unite.

Alături de acestea vor fi prezente şi modelele ASX,  SUV-ul compact, denumit RVR sau Outlander Sport, în unele pieţe, dotat cu noul motor MIVEC ce încorporează şi sistemul Auto Stop & Go (AS&G) dar şi modelul Pajero (denumit Montero sau Shogun, în unele pieţe), dotat cu un nou motor "clean diesel" dezvoltat de MMC.

Standul Mitsubishi Motors va cuprinde, de asemenea Casa MiEV, un concept al unei "case inteligente" care foloseşte energia obtinută prin gestionarea consumului de energie din casă, "adaptare inteligentă", cea a vehiculelor electrice şi hibride şi cea a reţelelor electrice inteligente, toate în acelaşi timp, prin intermediul Sistemului de Gestionare a Energiei pentru Casa – HEMS şi Sistemul de integrare a vehiculelor electrice – EIS dezvoltat de MMC.

Scopul acestui sistem HEMS este să ofere o viaţă confortabilă pentru persoanele care trăiesc în case care au instalate aceste sisteme de monitorizare continuuă a energiei disponibile şi a energiei utilizate ca apoi să fie optimizate, astfel încât efectele lipsei energiei cât şi costurile de energie să fie reduse.

Mitsubishi PX-MiEV II

MMC a devenit primul producător important de automobile electrice în serie atunci când a lansat modelul i-MiEV, noua generatie de vehicule electrice în 2009. Compania va da drumul din decembrie la productia in serie a vehiculului electric Minicab-MiEV, din clasa mini pentru utilitare uşoare electrice. Aceste modele sunt foarte cunoscute ca automobile pentru navetişti – vehicule folosite pentru transportul grupurilor mici de pasageri pe distanţe scurte în oraş.

Conceptul Mitsubishi PX-MiEV Ⅱreprezintă propunerea Mitsubishi Motors pentru un hibrid plug-in de mărime mijlocie, model care oferă o autonomie mare cerută de dimensiuni medii (şi mari) ale vehiculului. Deţine un tren de rulare care oferă performanţă în ceea ce priveşte mediul înconjurător şi este silenţios, toatea aceste aspecte sunt necesare unui vehicul electric şi sunt încorporate într-un pachet SUV care oferă o flexibilitate mai mare şi permite utilizarea lui nu doar în mediul urban.  

Sistemul hibrid plug-in foloseşte baterii de capacitate mare care permit autovehiculului să parcurgă peste 50 km în modul electric, permiţând un condus uşor  de zi cu zi. În funcţie de consumul de energie şi de încărcare al bateriei rămase sistemul va porni motorul automat ca un generator, iar motorul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a ajuta rularea dacă este necesar.

În plus, prin simpla apăsare a unui buton, şoferul are libertatea de a selecta modul de folosire al bateriei in timpul mersului atunci când el/ea doreşte să conducă în linişte şi fără emisii (dacă bateria este suficient de încărcată) în zone rezidenţiale sau rurale folosind puterea electrică.

În acelaşi timp, şoferul poate, de asemenea, comuta în modul de încărcare al bateriei în timp ce se află în mişcare, controlând energia din acumulator şi utilizând motorul ca un generator pentru a încărca bateriile.

Montarea unei prize permite ca energia electrică stocată în baterii să fie utilizată pentru alimentarea aparatelor electrice atunci când faci o drumeţie sau în alte preocupări în aer liber, sau pentru a oferi o sursă de alimentare de urgenţă.