Compania irlandeza Mivan, care are in plan sa dezvolte pe piata locala 10 centre comerciale Tiago Mall printr-o investitie de 700 milioane de euro, a anuntat ca si-a regandit strategia si vizeaza finalizarea acestora in cinci ani, fata de trei ani cat anuntatse initial.

Marius Barbu, retail development director al Mivan, a declarat ca grupul vizeaza inaugurarea a doua mall-uri pe an, pana in 2013. Acesta a mai precizat ca Mivan isi va continua investitiile pe piata locala in ciuda problemelor de pe pietele financiare.

Reprezentantul Mivan a mai anuntat ca inagurarea primului mall Tiago, cel din Oradea, a fost amanata pentru prima parte a anului 2009, dupa ce fusese programata initial pentru luna noiembrie a acestui an.

„Am regandit proiectul din Oradea pentru a deveni mult mai atractiv si pentru a ne asigura suucessul si din aceasta cauza vom amana deschiderea sa cu patru sau cinci luni” a precizat Marius Barbu. Acesta a mai anuntat ca in acest moment exista finantare asigurata in totalitate atat pentru centrul comercial din Oradea cat si pentru cele din Bacau si Ploiesti. Pentru un alt proiect Mivan se afla deja in negocieri avansate.

Marius Barbu a mai adaugat ca in luna martie a anului 2009 este programata demararea constructiei pentru mall-urile din Bacau si Ploiesti, care vor fi inaugurate in 2010.

Printre orasele unde Mivan mai are in plan constructia de malluri se mai numara Targu-Mures, Brasov, Sibiu, Galati, Iasi, Baia Mare si Craiova. Compania ar in plan o investitie medie de 60-70 de milioane in fiecare mall Tiago.

Mivan Group este una dintre marile companii internationale de constructii si dezvoltari imobiliare, cu birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat. Mivan are in derulare in Romania, pe langa cele 10 mall-uri Tiago si un ansamblu de 651 de apartamente in Bucuresti denumit New Town Residence. In plus, compania detine Liberty Center din Capitala.