Potrivit acestora, consumul de tăiței contribuie considerabil la apariția unor modificări metabolice legate de afecțiuni cardiovasculare, diabet și accident vascular cerebral.

Chiar dacă par a fi cea mai bună alegere, alimentele instant și procesate sunt cele mai proaste alegeri alimentare pe care le putem face. În cazul în care aveai nevoie de o dovadă vizuală pentru care ar trebui să eviți aceste alimente, urmareste acest videoclip care îți arată ce se întâmplă timp de mai mult de 2 ore în stomacul tău după ce le mănânci.

Mezeluri

Carnea procesată (salam, cârnați, etc.) poate fi foarte dăunătoare pentru sănătate. Acest risc se datorează conținutului ridicat de grăsimi saturate, ce reprezintă în medie 10% dintr-o porție de 100 g de cârnați. Este o cantitate mult mai mare decât doza zilnică recomandată, adică de 2% grăsimi saturate la o porție de 100 g.

Consumul regulat de mezeluri poate duce la obezitate, hipertensiune arterială și boli cardiovasculare, cum ar fi infarctul miocardic sau atacul cerebral. Prin urmare, este indicat să consumi aceste alimente cu moderație, adică în cantități mici și doar cu anumite ocazii.

Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți reprezintă unul dintre cele mai nesănătoase alimente posibile. Deși sunt buni la gust, conțin o cantitate mare de grăsimi saturate, grăsimi trans și colesterol. Matematic vorbind, cartofii prăjiți conțin în jur de 500 de calorii per 100 g și 36 g de grăsimi. În plus, aceștia au un conținut foarte ridicat de sare, cauzând retenție de apă și alte probleme.

Înghețată

În ciuda gustului delicios și a texturii cremoase, înghețata nu este un produs care trebuie consumat în exces. Înghețata are un conținut ridicat de grăsimi (atât saturate, cât și trans), dar și de zahăr și colesterol. Prin urmare, acest aliment poate contribui la dezvoltarea diabetului și a obezității. Din fericire, există și sortimente de înghețată cu un conținut mai scăzut de zahăr și grăsimi, acestea fiind opțiuni mult mai sănătoase.

Sucuri și alte băuturi dulci și acidulate

În general, băuturile dulci sunt foarte dăunătoare pentru sănătate, mai ales pentru cea a copiilor. Aceste băuturi conțin cantități foarte mari de zahăr, lucru care are efecte negative asupra organismului. Cel mai mare risc al excesului de zahăr este creșterea în greutate și obezitatea, ce în anumite cazuri duc la îmbolnăvirea de diabet.

Hamburgeri

Hamburgerii se numără printre cele mai dăunătoare alimente pentru sănătate, mai ales cei care se vând în lanțurile celebre de restaurante de tip fast food. Au un conținut ridicat de grăsimi și de sare. Aceste două elemente pot provoca afecțiuni cardiovasculare, creștere în greutate și obezitate.

La fel ca și hamburgerii, pizza este bogată în grăsimi saturate și trans, sare și chiar zahăr. Acest lucru este valabil cu precădere în cazul sortimentelor de pizza cu multă brânză sau mezeluri. În plus, făina utilizată la prepararea aluatului poate conține grăsimi și alte ingrediente dăunătoare.