Mobexpert a lansat pe piata din Romania, in premiera, primul magayin de tip outlet, in urma unei investitii de 300.000 de euro. Acesta este situat in cadrul Fashion House Outlet din Bucuresti si are o suprafata totala de 275 metri patrati.

Mobexpert Outlet va comercializa pentru inceput colectiile de decoratiuni din sezonul precedent, la preturi reduse cu 30% pana la 70%.

„Intr-o prima faza, Mobexpert Outlet propune colectia de decoratiuni din sezonul anterior. Intr-o fază urmatoare, avem in vedere si includerea de produse din zona de mobilier pentru casa si birou. Optiunea pentru adoptarea in premiera a conceptului de outlet vine in sprijinul strategiei Mobexpert de accelerare a ritmului de îinoire a colectilor din magazine”, a declarat Bogdan Staicu, Director de Retail Mobexpert.

Conform reprezentantilor companiei, din totalul investitie de 300.000 de euro, 100.000 de euro au fost alocati amenajarii, iari aproximativ 200.000 de euro pentru produse.

Conceptul de outlet store este relativ nou in Romania si presupune existenta magazinelor dedicate ale unor marci recunoscute in care se vand soldurile ramase inainte de lansarea noilor colectii, la preturi mult mai mici. Magazinul Mobexpert Outlet este primul din Romania pe piata de mobilier si este integrat in Fashion House din cadrul complexului de retail West Park Bucuresti.

Mobexpert este liderul pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci ale sale: Mobexpert – hipermagazine si magazine de mobilier pentru casa si decoratiuni, si Mobexpert Office – mobilier pentru birou si colectivitati. Reteaua regionala a Mobexpert numara, in prezent, 35 hipermagazine si magazine.

In Romania, reteaua cuprinde inca 7 hipermagazine in Bucuresti, Brasov, Suceava si Pitesti si 27 de magazine in tara. In afara Romaniei, primul hipermagazin de mobilier de casa a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia).

Infiintat in 1993, grupul are astazi 3.000 de angajati, dintre care peste 2.000 in fabrici. Mobexpert cuprinde 10 firme pe zona de retail, 8 fabrici de mobila pe zona de productie, 6 firme de import si 3 firme de servicii (informatica, logistica si proiectare-dezvoltare).

Cifra de afaceri aditionata a grupului, la finele anului 2007, s-a ridicat la 168 de milioane de euro. Nu au fost aditionate rezultatele generate de activitatea a 23 de magazine mici (sub 1.500 metri patrati) din retea care functioneaza in regim de franciza si nici cele obtinute din activitatea de real estate.

Sursa: Mobexpert