Mobexpert a anuntat deschiderea unui nou magazin la Sibiu, in urma unei investitii de 2 milioane de euro.

Odata cu inaugurarea acestuia, grupul Mobexpert finalizeaza proiectul de extindere a retelei programata pentru 2008 care a presupus deschiderea a noi trei locatii. Compania a investit 8 milioane de euro in acest an pentru a pune in practica planul de extindere.

Pana in 2011, compania si-a propus sa opereze 25 de astfel de hipermagazine in intreaga regiune, dintre care 5 in afara tarii.

Noua locatie este cel de-al optulea hipermagazin cu mobilier pentru casa, decoratiuni si mobilier pentru birou din reteaua operata in Romania. Magazinul din Sibiu are o suprafata de 7.740 de metri patrati.

Hipermagazinul Mobexpert este integrat in parcul comercial Shopping City Sibiu. Suprafata de expunere a produselor se desfasoara pe doua nivele cu doua platforme decalate si o curte interioara.

In ciuda crizei financiare, vanzarile de mobilier ale Mobexpert au inregistrat o crestere de 27% la sfarsitul celui de-al treilea trimestru din 2008, la nivel regional, comparativ cu perioada similara a anului trecut, peste estimarile de crestere de 10% facute la inceputul anului.

Mobexpert este liderul pietei de mobilier din Romania, prin cele doua marci ale sale: Mobexpert – hipermagazine si magazine de mobilier pentru casa si decoratiuni, si Mobexpert Office – mobilier pentru birou si colectivitati. Reteaua regionala a Mobexpert numara, in prezent, 35 hipermagazine si magazine.

In Romania, reteaua cuprinde inca 7 hipermagazine in Bucuresti, Brasov, Suceava si Pitesti si 27 de magazine in tara. In afara Romaniei, primul hipermagazin de mobilier de casa a fost inaugurat la Sofia, in septembrie 2007. Mobexpert Office este prezent in Sofia (Bulgaria) si in Belgrad (Serbia).

Infiintat in 1993, grupul are astazi 3.000 de angajati, dintre care peste 2.000 in fabrici. Mobexpert cuprinde 10 firme pe zona de retail, 8 fabrici de mobila pe zona de productie, 6 firme de import si 3 firme de servicii (informatica, logistica si proiectare-dezvoltare).

Cifra de afaceri aditionata a grupului, la finele anului 2007, s-a ridicat la 168 de milioane de euro. Nu au fost aditionate rezultatele generate de activitatea a 23 de magazine mici (sub 1.500 metri patrati) din retea care functioneaza in regim de franciza si nici cele obtinute din activitatea de real estate.

Sursa: Mobexpert