Retailerul de mobilă şi decoraţiuni Mobexpert a deschis joi,  în centrul comercial Era Shopping Center din Iaşi, al zecelea hipermagazin al reţelei, în urma unei investiţii de circa două milioane de euro, a anunţat compania.

Magazinul are o suprafaţă de 7.000 de meti pătraţi şi va avea 50 de angajaţi. Deschiderea hipermagazinului de la Iaşi este inclusă în cea de-a doua etapă de extindere a reţelei din România, care face parte din strategia companiei de consolidare ca brand regional, se arată într-un comunicat al grupului Mobexpert, controlat de omul de afaceri Dan Şucu.

Totodată, retailerul anunţă că va continua extinderea reţelei şi în următorii ani, vizând atât piaţa din România cât şi ţările din regiune.

Mobexpert este cel mai mare retailer de mobilier din România, unde operează cu cele două mărci ale sale, Mobexpert(hipermagazine şi magazine de mobilier pentru casă şi decoraţiuni), şi Mobexpert Office (mobilier pentru birou şi colectivităţi).

Reţeaua regională a Mobexpert numără, în prezent, 34 de hipermagazine şi magazine. În România, reţeaua cuprinde 9 hipermagazine în Bucureşti, Braşov, Suceava, Piteşti, Sibiu şi Iaşi şi 23 de magazine în ţară. În afara României, deţine un hipermagazin la Sofia, inaugurat în septembrie 2007, în timp ce Mobexpert Office este prezent, din 2005, cu magazine proprii la Sofia şi Belgrad.

Grupul Mobexpert are 3.000 de angajaţi, dintre care 1.900 lucrează în fabrici şi 1.100 în retail şi servicii. Grupul, care a fost înfiinţat în 1993, cuprinde 10 firme pe zona de retail, 8 fabrici de mobilă pe zona de producţie, 6 firme de import şi 3 firme de servicii (informatică, logistică şi proiectare-dezvoltare). Cifra de afaceri cumulată a Mobexpert a fost anul trecut de 169 de milioane de euro.