Mobilierul de artă: o investiţie care nu-şi pierde valoarea nici în criză

Achiziţia de mobilă de artă poate reprezenta o investiţie pe termen lung, în condiţiile în care valoarea bunurilor scade, în general, pe timp de criză. O ofertă variată de mobilier de colecţie poate fi găsită în aceste zile la târgul BIFE TIMB, care se desfăşoară la Romexpo între 2 şi 6 septembrie. „O mobilă veche câştigă în valoare. Antichităţile au crescut ca preţ în această perioadă, fiind considerate o investiţie sigură”, consideră Răzvan

Achiziţia de mobilă de artă poate reprezenta o investiţie pe termen lung, în condiţiile în care valoarea bunurilor scade, în general, pe timp de criză. O ofertă variată de mobilier de colecţie poate fi găsită în aceste zile la târgul BIFE TIMB, care se desfăşoară la Romexpo între 2 şi 6 septembrie.

„O mobilă veche câştigă în valoare. Antichităţile au crescut ca preţ în această perioadă, fiind considerate o investiţie sigură”, consideră Răzvan Demetrian, proprietarul galeriei de artă Apolo, prezent la BIFE TIMB.

În stilul baroc, rococo, biedermeier, empire sau art-deco, mobilierul expus la BIFE – TIMB provine în special din ţări precum Franţa, Olanda sau Austria.

Preţuri de până la 30.000 de euro

Cele mai multe obiecte de mobilier de artă expuse au preţuri de ordinul miilor de euro, dar pot fi şi mai scumpe. Una dintre cele mai valoroase piese este o masă olandeză de sfârşit de secol XVIII, care costă 30.000 de euro.

Şi galeria Apolo are la vânzare un tabernakel transilvănean de început secolului al XVIII-lea, care costă circa 6.500 de euro, iar firma Thomas Antiques are în ofertă o comodă, realizată la sfârşitul secolului al XVIII-lea în Olanda.

Există şi mobilier de colecţie care poate concura la preţ cu produsele noi. Quasar Antiques a venit la târg cu un set de mobilier de salon (canapea, doua fotolii, patru scaune şi masă), produs în Viena la începutul secolului XX, care costă aproximativ 2.000 de euro.

DETALII:
Citeşte şi Târgul de mobilă, afectat de criză.