În condiţiile unui Crăciun încă marcat de criza economică, revânzarea cadourilor primite de Sărbători nu mai este un subiect tabu printre francezi, notează publicaţia La Tribune.

Un studiu Deloitte asupra obiceiurilor de consum ale cetăţenilor din Hexagon, făcut cu o lună în urmă, arăta că 19% dintre francezi intenţionează să revândă cadourile primitem imediat după ce vor trece sărbătorile de iarnă. Potrivit unui alt studiu, făcut la comanda cunoscutului site de licitaţii eBay, 41% dintre internauţii francezi anticipează că-şi vor scoate la vânzare cadourile primite de Crăciun. Cu 20% mai mult decât anul trecut, noteză publicaţia franceză.

„Fenomenul de revânzare s-a manifestat deja foarte puternic anul trecut, dar ne aşteptăm la o creştere şi mai mare în acest an, cu o creştere de 10-20% a volumului de obiecte revândute, chiar după Crăciun” explică directorul general al site-ului de vânzări/cumpărări 2xmoinscher.com. , Arnaud Vanpoperinghe.

Ce cadouri se revând

Potrivit acestuia, cadourile cele mai revândute sunt cărţile, CD-urile, DVD-urile şi jocurile video, care se potrivesc cel mai bine cu sistemul de cumpărături de ocazie, urmate de electrocasnicele mici, obiectele de decor şi chiar articole textile.

SURSA:latribune.fr