Compania Moderna a precizat că dorește să producă până la un miliard de doze de vaccin anti-coronavirus în acest an. Trebuie menționat că Moderna are comenzi pentru 500 de milioane de doze din vaccinul său şi ar putea produce cu uşurinţă alte cel puţin 600 de milioane de doze.
Moderna Inc intenţionează să livreze anul acesta între 600 de milioane şi 1 miliard de doze din vaccinul său împotriva COVID-19, a afirmat joi directorul executiv Stephane Bancel, relatează Reuters.
Bancel a precizat că Moderna are comenzi pentru 500 de milioane de doze din vaccinul său şi ar putea produce cu uşurinţă alte cel puţin 600 de milioane de doze.
Directorul executiv al companiei americane de biotehnologie a declarat în cadrul unei conferinţe organizate de Oddo BHF că grupul intenţionează să atingă sau chiar să depăşească obiectivul de 1 miliard de doze.
Bancel a precizat că nu este deocamdată clară durata perioadei în care acţionează anticorpii generaţi de vaccinuri, însă a adăugat că ar putea fi vorba de câţiva ani, notează Reuters.
Comisia Europeană a luat miercuri decizia acordării autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de compania americană Moderna, după cum a anunţat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
S-a recomandat autorizarea vaccinului
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat anterior în cursul aceleiaşi zile autorizarea condiţionată a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna, cel de-al doilea vaccin pe care EMA l-a recomandat spre aprobare în cadrul Uniunii Europene, după cel al Pfizer-BioNTech în decembrie.
Campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 din cele mai multe state UE au început pe 27 decembrie.
Executivul comunitar a comandat 160 de milioane de doze de la compania Moderna în numele statelor membre ale blocului comunitar. Pentru vaccinare sunt necesare două doze de vaccin.
Autorizarea condiţionată înseamnă că vaccinul poate fi folosit pentru inocularea cetăţenilor UE, dar obligă companiile să continue să împărtăşească informaţii asupra efectelor pe termen lung, potrivit DPA.
Vaccinul Pfizer BioNTech a fost aprobat din 2020
Comisia Europeană a autorizat deja în luna decembrie vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech.
„Veşti bune pentru eforturile noastre de a aduce mai multe vaccinuri anti-COVID-19 pentru cetăţenii europeni”, a scris pe Twitter preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
„Acum lucrăm cu viteză maximă pentru a aproba acest vaccin şi pentru ca el să devină disponibil în cadrul Uniunii Europene”, a adăugat ea.
Trebuie menționat că Statele Unite, Canada şi Israelul au autorizat deja vaccinul dezvoltat de compania Moderna.