Acest pas ar putea exclude limita de două mandate ale unui Președinte.

În cadrul podcastului EVZ Capital Cristache & Cristoiu, jurnalistul Ionuț Cristache a emis o ipoteză de lucru în care actualul președinte va îmbătrâni în funcție la Palatul Cotroceni.

După două mandate, unul și jumătate, sunt două practic pentru că nu i se poate întâmpla niciun accident, mai ales cu coaliția asta, eu cred că merită cel puțin încă două mandate de Președinte după ce modificăm Constituția. a adăugat Ionuț Cristache.

„Nu vi se pare că e singurul președinte care pare foarte preocupat de ce va face după?”

„Nu vi se pare că e singurul președinte care n-a avut parte în viața lui de nicio opoziție, de cel mai mic disconfort. Iliescu, la un moment dat, s-a certat cu Năstase, Constantinescu cu coaliția aia tulbure și vai de capul ei, schizoidă, Băsescu cu USL…

A venit Klaus Iohannis, a zis ce avem noi aici, o  mașinărie de război invincibilă, perfect, să-i punem fundiță și să ne folosim de ea.

Asta e perfecțiunea acestui om că nici măcar pentru asta nu a trebuit să-și bată capul. A venit, a găsit un scaun, s-a așezat pe el, dintr-o dată au început să intre generalii pe ușă”, a spus Ionuț Cristache.

O altă îngrijorare a celor doi jurnaliști este dispariția subită din lumina reflectoarelor a lui Dacian Cioloș.

Dacă în ultima perioada s-a lansat zvonul că va rupe USR și că își va face propriul partid, astăzi nu avem niciun indiciu că acest lucru se va întâmpla cu adevărat.

„Cred că omul ăsta s-a consumat singur de prea multe ori. A fost prea puțin în prea multe funcții.

Prea puțin la Palatul Victoria… știți când te perpetuezi într-o funcție, 4 ani – premier, până și din greșeală faci niște lucruri.”, a subliniat Ionuț Cristache.

După ce a câștigat șefia USR în fața lui Dan Barna la congresul din toamna trecută, Dacian Cioloș și-a dat demisia la începutul acestui an.