Telefonul mobil modu, acreditat de Guiness Book ca fiind cel mai uşor telefon din lume, va fi lansat la noi, luna viitoare, în premieră europeană,  în parteneriat cu Vodafone.

Compania TDT Distribution a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă la Bucureşti terminalul modu, iar acesta va fi disponibil, în ţara noastră, în luna februarie. Reprezentanţii TDT nu au precizat la ce preţ va fi vândut.

modu este un telefon mobil creat de Dov Moran, inventator şi om de afaceri israelian, creditat ca inventator al memoriei de stocare a datelor cu conexiune USB.

0-46444-modu_phone.jpg

modu a intrat în Cartea Recordurilor deoarece cântăreşte 40,1 grame şi măsoară doar 72 x 37 x 7,8 mm, fiind considerat cel mai uşor mobil din lume. Telefonul are memorie internă de 1 GB, music player şi poate fi inserat în mai multe gadgeturi precum rame foto digitale, playere multimedia sau oricare alte echipamente compatibile. Produsul va putea fi cumpărat atât la liber, cât şi cu abonament.

„Aceasta este prima lansare pe piaţa europeană, iar din România vom coordona activităţile legate de modu pe şase pieţe, respectiv Polonia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Serbia şi Croaţia”, a declarat într-o conferinţă de presă Alin Cîrstea, directorul general executiv al TDT.

Dov Moran, prezent la conferinţă, a declarat că lansarea europeană va avea loc în România pentru că aceasta este o piaţă cu potenţial, adecvată noului produs. Telefonul este deja prezent în state precum Israel, Brazilia, Peru.

SURSA: Mediafax