Presa maghiară relatează că MOL a anunțat luni, 21 noiembrie, descoperirea unui zăcământ important de petrol în Ungaria. Potrivit grupului petrolieri, acesta ar putea crește cu 5% producția de petrol a țării.
MOL a descoperit un zăcământ important de petrol în Ungaria. Ar putea creste producția cu 5%
Așadar, grupul petrolier ungar MOL a anunţat luni, 21 noiembrie, descoperirea unui zăcământ important de petrol care ar putea creşte cu 5% producţia de petrol a țării.
Potrivit informațiilor transmise de compania maghiară, câmpul petrolifer a fost descoperit la Vecses, un oraş situat aproape de capitala Budapesta, într-o zonă unde MOL a efectuat foraje exploratorii începând din luna iulie, relatează mti.hu
Noul zăcământ ar urma să demareze producţia cu 600 de barili pe zi
Sursa menționată scrie că noul zăcământ ar urma să demareze producţia cu 600 de barili pe zi. Mai apoi, producția ar urma să crească până la 700-1.000 de barili pe zi, ceea ce ar majora producţia de petrol a MOL Hungary cu aproximativ 10% iar cea a Ungariei cu 5%.
„Fiecare picătură de petrol extrasă din Ungaria contribuie la reducerea dependenţei energetice a ţării şi, de aceea, noua descoperire este o veste bună”, a declarat Zsolt Hernadi, directorul general al grupului MOL.
Amintim că MOL a fost responsabil în anul 2021 pentru aproape jumătate din producţia de ţiţei, respectiv 3,5 milioane de barili. Totodată, grupul a fost responsabil și pentru aproximativ 90% din producţia de gaze naturale, respectiv 1,4 miliarde metri cubi.
MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări
Grupul MOL a înregistrat în al treilea trimestru din 2022 un profit operaţional CCS EBITDA de 1,449 miliarde dolari, susţinut de performanţa foarte bună a segmentelor Upstream şi Downstream, dar şi de factorii macroeconomici, acest rezultat conducând la un profit operaţional de 3,627 miliarde dolari în primele nouă luni ale anului.
Grupul MOL este o companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, o forţă de lucru formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie.
Simultan, grupul controlează și trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are o reţea de aproape 2.000 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est. În momentul de față, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 14 ţări.