MOL Romania a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 533.328.606 euro, in usoara crestere fata de anul precedent, desi a detinut un numar de benzinarii mai mic decat in 2006 din cauza schimbului realizat cu Petrom, prin care MOL a vandut catre Petrom 30 de statii si a cumparat in schimb alte 11 statii.

Datorita unificarii platformei de operare a retelei de statii si diversificarii afacerii (carduri, vanzari en-gros, petchem, lubrifianti) si datorita conditiilor externe ale pietei (volatilitatea pietei, pretul ridicat al barilului), compania a reusit sa obtina un profit de peste doua ori mai mare in 2007 decat in 2006.

MOL Romania Petroleum Products activeaza in domeniul retailului de carburanti, avand o retea formata din 123 de benzinarii in intreaga tara, avand o cota de piata de 12,8%. Este parte a grupului MOL Plc, cea mai mare companie integrata de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est, având sediul central la Budapesta.

Capitalizarea de piata a Grupului MOL este de aproximativ 15 miliarde de dolari. Avand 15.000 de angajati, compania isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CIS. MOL detine trei rafinarii in Ungaria, Slovacia si Italia si opereaza peste 1000 de benzinarii in Europa Centrala si de Sud-Est.

Data: 23 aprilie 2008

Sursa: MOL Romania