Un exemplu despre puterea rugăciunii s-a produs, în urmă cu o zi, la Mănăstirea Oașa. Jurnalistul Dan Andronic a relatat, pe pagina sa de Facebook, ce s-a petrecut la slujba de hram a Mănăstirii Oașa și cum oamenii au fost martorii unui episod care le-a adus lumină în suflete.
„Ieri, la slujba de hram a Mănăstirii Oașa a participat și IPS Serafim, mitropolitul Germaniei, alături de obștea mănăstirii și preoți veniți din alte zone.
La final Mitropolitul a făcut rugăciunea către Sf. Ilie. Peste 1500 de oameni s-au rugat împreună cu el.
Mănăstirea este situată la 1.500 m și ploaia era o constantă.
Era mare nevoie de ploaie, la Oașa nu mai plouase de aproape 2 luni, cea mai secetoasă perioadă de la înființarea mănăstirii. Rezervorul de apă, de 200 de tone, care de obicei era preaplin, mai avea doar un sfert.
În urmă cu câteva minute, Părintele Iustin mi-a dat un mesaj: “Frate Dan, a venit ploaia, deci s-au împlinit rugăciunile de ieri, sperăm să se împlinească şi în alte privinţe. Vă mulţumim pentru tot. Doamne ajută!”
La minunea asta am asistat, eram printre ei.
Pentru cei care spun că este doar o coincidență, le răspund cu cuvintele Părintelui Iustin: Biserica este locul în care se întâlnește Cerul cu oamenii!”, a scris Dan Andronic pe pagina sa de Facebook.
Cine este IPS Serafim, mitropolitul Germaniei
IPS Serafim, mitropolitul Germaniei, a crescut într-o familie ortodoxă fiind cel mai mic dintre cei cinci copii. A absolvit gimnaziul și liceul în orașul Făgăraș. A urmat cursurile Facultății de Teologie din Sibiu între 1970-1974 și la încheierea lor a susținut examenul de licență în 1974. Între 1982-1985 a făcut studii de doctorat la Institutul Saint Serge din Paris.
Pe 16 octombrie 1993 este ales mitropolit pentru românii ortodocși din Germania și Europa Centrală de către Adunarea eparhială întrunită la Aachen (Germania); confirmat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la 12 ianuarie 1994, instalat la München la 5 iunie 1994.
Mitropolitul Serafim a binecuvântat înființarea a 31 de parohii noi în Germania și 5 în Austria. A hirotonit pentru eparhia proprie 27 de preoți și diaconi. Un deosebit accent l-a pus pe cumpărarea respectiv construirea de noi biserici. A înființat două publicații „Scrisoarea duhovnicească” și „Deisis”. Prima dintre ele apare lunar doar în limba română și informează detaliat despre activitatea mitropoliei.
Părintele Iustin de la Mănăstirea Oașa: Să ne transformăm casa în Biserică
De altfel, în urmă cu doi ani de zile, Părintele Iustin de la Mănăstirea Oașa, a ținut să arate că vremurile grele prin care trec românii i-au adus mai aproape de Dumnezeu.
„Să ne transformăm casa în Biserică. Să devină locul unirii cu Hristos. Așa i-a îndemnat Părintele Iustin de la Mănăstirea Oașa în predica duminicală de acum o săptămână. După cum spunea Părintele Arsenie Boca: Toți suferim, numai că unii suferim degeaba!
Părintele Iustin vorbește despre ce înseamnă să-ți unești crucea ta cu Crucea lui Hristos. Ascultați predica și rugați-vă pentru toți cei care sunt acum în linia întâi a luptei cu pandemia! Doamne ajută!”, a spus atunci Părintele Iustin.
Mănăstirea Oașa este aflată la o distanţă de 70 de kilometri de Sebeş, la poalele Munţilor Şureanu, pe malul lacului cu același nume. Biserica Mănăstirii Oașa are hramul „Adormirea Maicii Domnului”.