Moneda care valorează acum foarte mult. Cu cât se vinde pe OLX

bani

SURSA FOTO: Dreamstime

Multe monede din România au ajuns să fie dorite de către colecționari. Chiar dacă nu mai pot fi folosite pe piață, căutătorii ar da foarte mulți bani pe ele. Despre ce sume este vorba?

Cât valorează, de fapt, această monedă? Prețul a explodat. Mulți români o dețin

Este vorba despre moneda de 50 de bani din 1989, cu Revoluția Română. Potrivit unui anunț postat pe platforma OLX, aceasta se vinde cu 900 de lei în momentul de față.

De asemenea, vânzătorul a explicat că moneda este originală, iar starea acesteia a rămas perfectă, chiar dacă au trecut 23 de ani de când o deține.

Moneda originală Revoluția 1989! Stare perfectă! Cu inscripționare vizibilă, vechime 23 de ani!”, a scris vânzătorul, punctând că prețul poate fi negociat.

De asemenea, un alt anunț arată că moneda de 500 de lei, pe care era inscripționată eclipsa de soare care a avut loc în România în anul 1999, se vinde cu prețul de 500 de lei.

Dispar acești bani?

În altă ordine de idei, amintim că numerarul a continuat să rămână „Rege”, în pofida faptului că încă din 2012 cea mai mare parte a tranzacțiilor care au avut loc s-a efectuat prin tranziții cu carduri de debit și de credit.

Odată cu apariția pandemiei de COVID totul s-a schimbat. Deși plățile digitale făcuseră progrese semnificative până în 2020, a devenit clar că o lume fără numerar se află la câteva decenii distanță. Potrivit unui studiu realizat de organizația Age UK în octombrie 2020 se estimează că opt milioane de oameni numai din Marea Britanie se luptau cu conceptul unei lumi fără numerar.

În prezent, având în vedere incluziunea financiară ca strategie principală pentru marea majoritate a băncilor digitale și a companiilor fintech, o lume fără bancnote și monede în buzunar ar putea să devină în viitorul apropiat o realitate. Există însă numeroase argumente pro, dar și contra.

În ciuda progreselor în tehnologia blockchain și a informațiilor despre monedele digitale, mulți experți din domeniu cred că suntem destul de departe de o economie globală complet digitală. Udo Mueller, CEO Paysafe, nu crede că evenimentul se va produce prea curând.

Realitatea este că nu suntem și s-ar putea să nu fim niciodată pregătiți pentru o societate fără numerar. Dacă banii fizici vor dispărea mâine ar înrăutăți problemele cu care se confruntă oamenii mai vulnetabili, iar nivelurile de excludere financiară ar fi dăunătoare economiei”, susține el.