Moody’s a revizuit în scădere, joi, unele ratinguri ale BCR, BRD şi Raiffeisen Bank, care se aflau sub supraveghere, ca urmare a condiţiilor dificile de operare şi a problemelor legate de calitatea activelor.

Agenţia a retrogradat calificativul BCR pentru depozitele în lei (global local currency-GLC) la nivelul „Baa2/P-2”, de la „Baa1/P-2”, dar a menţinut ratingurile privind stabilitatea financiară la „D” şi cel pentru depozitele în valută (foreign currency-FC) la „Baa3/P-3”. Perspectiva tuturor acestor calificative este stabilă.

În cazul BRD, ratingul pentru soliditate financiară a fost revizuit în scădere la nivelul „D” de la „D+”, iar calificativul pentru depozite în monedă locală a fost retrogradat la „Baa2/P-2” de la „A2/P-1”. Ratingul BRD pentru depozitele în valută a fost menţinut la nivelul „Baa3/P-3”. Perspectiva calificativelor este stabilă.

Pentru Raiffeisen Bank, Moody’a menţinut ratingul pentru soliditate financiară la nivelul „D”, dar a revizuit în sens negativ calificativul pentru depozitele în lei la „Baa3/P-3”, de la „Baa2/P-2”. Ratingul pentru depozitele în valută a rămas la nivelul „Baa3/P-3”. Perspectiva acestor calificative este de asemenea stabilă.

SURSA: Mediafax