"Acţiunea reflectă scăderea semnificativă a poziţiei de piaţă a Nokia. Această deteriorare a fost provocată de pierderea de competitivitate a portofoliului de smartphone echipate cu sistemul Symbian precum şi tranziţia la platforma Windows Phone, care ne aşteptăm să se finalizeze în a doua jumătate a anului 2012" , a anunţat vicepreşedintele Moody’s, Wolfgang Draack.

Ratingul ‘Baa2’ este cu două trepte deasupra categoriei junk. Celelalte două mari agenţii de rating, Fitch şi S&P, au coborât încă de luna trecută calificativele Nokia.

Un purtător de cuvânt de la Nokia a apreciat că decizia Moody’s nu va avea un impact semnificativ asupra costurilor actuale de finanţare ale companiei.

Săptămâna trecută Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunţat pierderi peste aşteptări de 368 milioane de euro în trimestrul al doilea. În plus, Nokia a cedat în faţa rivalului Apple poziţia de lider pe segmentul smartphone, pe care compania finlandeză la creat în 1996 prin modelul Communicator.
SURSA: Agerpres