Agentia de evaluare financiara Moody’s apreciaza la 70% sansele ca General Motors, Ford si Chrysler sa intre in faliment, ca urmare a dificultatii in a obtine concesii din partea creditorilor, potrivit .

Chiar daca ar prefera ca GM si Chrysler sa se restructureze fara a intra in faliment, administratia prezidentiala americana ia in calcul si aceasta varianta.

„Avand in vedere lipsa progreselor si pasii necesari in planurile revizuite de restructurare, pericolul trebuie considerat credibil pentru a determina masuri potrivite din partea actionarilor”, considera analistii Moody’s, citati de Mediafax.

  • GM trebuie sa-si reduca datoriile negarantate cu doua treimi si are termen pana la 1 iunie sa incheie un plan de reorganizare. Executivul american a avertizat ca alternativa restructurarii este falimentul.
  • Chrysler are termen pana la 30 aprilie sa finalizeze o alianta cu producatorul auto Fiat.

Chrysler prezinta cel mai ridicat risc de faliment, potrivit Moody’s, in timp ce in cazul Ford probabilitatea aceasta se situeaza usor sub 70%.

In urma cu opt zile, presedintele american Barack Obama declara ca cea mai buna optiune pentru General Motors pare a fi intrarea sub protectia legii falimentului.

_____________________________________________________________________________________

Pe aceeasi tema cititi si:

Obama: Falimentul, cea mai bună opţiune pentru General Motors