Pe primul loc se află Moscova, care a devansat Istanbulul. O călătorie în capitala Rusiei durează cu 65% mai mult atunci când traficul are valori normale şi cu 114% mai mult dimineaţa când traficul rutier atinge valori maxime. Printre ocupantele primelor zece poziţii se regăsesc şi alte oraşe europene precum Varşovia, Palermo, Marseille, Roma, Paris şi Stockholm.

‘Vedem o tendinţă clară care arată că nivelul de congestie creşte pe măsură ce economiile ies din recesiune. Răspunsurile tradiţionale la problema congestiei traficului, precum construirea de noi drumuri sau lărgirea celor existente nu mai sunt eficiente. Modul în care traficul este gestionat are nevoie de o schimbare semnificativă’, a declarat directorul general de la TomTom, Harold Goddijn.

Creşterea duratei călătoriilor, ambuteiajele şi lipsa de predictibilitate pe drumuri au un impact mare asupra afacerilor şi economiei, subliniază la rândul său Nick Cohn, expert în ambuteiajele de trafic la TomTom.

Traffic Index măsoară gradul de congestionare a traficului în 169 de oraşe de pe şase continente. Totuşi, Bucureştiul nu este inclus pe această listă.

Sursa: Agerpres