Unii dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din agricultura românească deţin împreună averi de peste 400 de milioane de euro şi businessuri la fel de valoroase, ce aduc anual profituri substanţiale. Aşadar, oameni precum Adrian Porumboiu, Culiţă Tărâţă, Ştefan Poienaru, Dimitrie Muscă, Adrian Rădulescu, Laurenţiu Baciu sau Mihai Petcu şi-au pregătit terenul prin implicarea copiilor în propriile afaceri.
Dimitrie Muscă, desemnat „Fermierul Anului“ în cadrul Galei Premiilor Capital 2014, este directorul Combinatul Agroindustrial Curtici şi deţine câteva afaceri în agricultură, pe care le conduce împreună cu fiul său, Bogdan, în vârstă de 33 de ani. În prezent, Dimitrie Muscă deţine Combinatul Agroindustrial Olari, ce se întinde pe o suprafaţă de 2.500 de hectare aflate în arendă. „Aici producem furaje pentru ferma din Iratoş, judeţul Arad, a fiului meu, Bogdan Muscă“, ne-a spus tatăl.
În 2006, tatăl şi fiul au cumpărat, cu ajutorul unui credit obţinut de la bancă, un complex de porci în valoare de 800.000 de euro (10.000 de capete). După ce a investit circa 4 milioane de euro şi a modernizat complet ferma de porci ce se întinde pe o suprafaţă de 2 hectare, Bogdan Muscă a accesat şi fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro, pentru o fermă de vaci pe care o va pune pe picioare în doi ani. În 2013, Dimitrie Muscă făcea parte din topul celor mai bogaţi fermieri din România. Muscă declara la momentul respectiv că suma de 45-50 de milioane euro nu era a lui personal, ci era vorba despre capitalul şi resursele Combinatului Agroindustrial Curtici.