Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România are afaceri în judeţul Bacău care i-au adus o cifră de afaceri de aproape 2 milioane de euro în 2013, potrivit spuselor sale. Baciu are o fermă ce se întinde pe o suprafaţă de 2.000 de hectare, de pe care obține diverse culturi şi crește vaci, porci, oi, capre şi găini atât pentru consum propriu, cât şi pentru aprovizionarea restaurantului din cadrul hotelului de patru stele din oraşul Bacău, pe care-l deţine şi l-a dat în administrare fiicei lui.
În ceea ce priveşte ferma, Baciu intenţionează ca peste 10 ani să i-o lase moştenire fiului său, Alexandru, acum în vârstă de 25 de ani. Alexandru Baciu a terminat Facultatea de Managment Turistic, dar tatăl l-a îndemnat să urmeze şi cursurile Facultăţii de Agronomie din Iaşi. „Din 2009, de cinci ani, i-am dat în folosinţă o fermă vegetală, cu o suprafaţă de 900 de hectare, de care să se ocupe, pentru a-l pregăti ca peste 10 ani să trec întreaga fermă pe numele lui“, a afirmat Laurenţiu Baciu. În 2013 Romagria, compania lui Baciu, a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro, iar pentru anul acesta proprietarul se aşteaptă la o creştere a afacerilor de 10%.