Potrivit lui Albu, moţiunea depusă de Blaga a adunat până la acest moment peste 150 de semnături de susţinere faţă de un minim stabilit de 35, iar acestea provin din peste 40 de organizaţii judeţene ale PDL, dintr-un număr total de 48.

‘Comisia nu a avut prea mult de deliberat. Am avut de validat o singură moţiune, după cum aţi fost informaţi, moţiunea depusă de domnul Vasile Blaga. După analiza îndeplinirii condiţiilor statutare, comisia a decis că se acceptă ca moţiunea ‘Partidul Democrat Liberal – Pentru o societate dreaptă’, propusă de domnul senator Vasile Blaga, să fie prezentată în Convenţia Naţională extraordinară din 30 iunie 2012′, a declarat Gheorghe Albu.

Conform calendarului activităţilor programate a se desfăşura până la data Convenţiei, până duminică, 24 iunie, ora 20,00, organizaţiile judeţene vor transmite comunicările de susţinere pentru moţiune plus listele de delegaţi.

Totodată, până luni, la ora 18,00, conducătorul moţiunii va decide care vor fi cei cinci susţinători-vorbitori, iar până miercuri, 27 iunie, ora 14,00, se vor putea depune candidaturile pentru Biroul Permanent Naţional, pentru Comisia de Statut, Integritate şi Litigii şi pentru Comisia Naţională de Revizie şi Control.

Numărul de delegaţi la Convenţie va fi de 1.450. Surse PDL au precizat că moţiunea lui Vasile Blaga este susţinută la acest moment de 43 de organizaţii din ţară.
Sursa: Agerpres