Petrolul este fundamentul societății materialiste de azi, deoarece este baza tuturor produselor și combustibililor folosiți de cele 8 miliarde de oameni de pe planetă.
Energiile regenerabile nesigure, cum ar fi turbinele eoliene și panourile solare, generează electricitate, ocazional, dar nu ajută la fabricarea unor produse necesare oamenilor, scrie EurasiaReview într-un comentariu.
Petrolul este fundamentul societății materialiste de azi
Țițeiul nu poate fi folosit pentru a genera electricitate, dar, atunci când este utilizat în petrochimie, stă la baza tuturor produselor societății de azi, care nu existau înainte de anii 1800. Așa că acum țițeiul este utilizat la infrastructuri precum transporturi, aeroporturi, spitale, echipamente medicale, electrocasnice, electronice, telecomunicații, sisteme de comunicații, programe spațiale, încălzire, dar și în scopuri militare.
Eliminarea petrolului va însemna eliminarea eolienelor, solarelor și nuclearelor
Realismul energetic cere ca legiuitorii, factorii de decizie politică și mass-media, care demonstrează o ignoranță totală cu privire la utilizarea petrolului brut, să înțeleagă consecințele decarbonizării. De fapt, toate piesele și componentele eoliene, solare și nucleare sunt fabricate cu derivați de petrol fabricați din țiței! Eliminarea petrolului va însemna eliminarea eolienelor, solarelor și nuclearelor.
Dacă guvernele lumii vor să elibereze pământul de utilizarea petrolului, care va fi sursa ce poate produce frigidere, anvelope, asfalt, aparate cu raze X, iPhone-uri, aparate de aer condiționat și alte 6.000 de produse pe care eolienele NU le pot fabrica?
Utilizarea petrolului este esențială pentru dezvoltarea umană în viitorul apropiat. Urmărirea obiectivului „zero net până în 2050”, fără a identifica mai întâi înlocuitorul țițeiului, ar fi una dintre cele mai distructive evoluții din istoria omenirii.
Fără petrol, nu ar exista nimic care să aibă nevoie de electricitate
Tot ce ne înconjoară și are nevoie de electricitate pentru a funcționa este fabricat cu produse petrochimice fabricate din țiței, precum iPhone-uri, defibrilatoare, televizoare, echipamente cu raze X etc. Fără țiței, nu ar exista nimic care să aibă nevoie de electricitate!
Angajamentele zero net pot agrava inechitățile climatice. De exemplu, țările bogate, unii dintre cei mai mari poluatori, pot finanța proiecte de compensare, în afara granițelor lor, continuând să polueze acasă.
La rândul lor, națiunile în curs de dezvoltare, unele dintre cele mai vulnerabile și mai puțin responsabile pentru criza climatică, se așteaptă să ia măsuri climatice mult mai costisitoare, cum ar fi tranziția la surse regenerabile și electrificarea tranzitului.
Până când nu se identifică un substitut al țițeiului, lumea nu se poate lipsi de țiței
Până când nu se identifică un substitut al țițeiului, lumea nu se poate lipsi de țiței, care stă la baza societății materialiste de azi.
Liderii lumii continuă să se amăgească, în mod periculos, cu tranziția globală la „electricitate justă”, despre care ei cred că va elimina utilizarea petrolului, cel care a făcut ca societatea să realizeze atât de mult în câteva secole. Fără acele produse petrochimice fabricate din țiței, factorii de decizie politică nu mai trebuie să viseze la avioane, nave, sisteme de apărare sau programe spațiale!
Astăzi, toate opțiunile de generare a energiei electrice disponibile, cum ar fi turbinele eoliene, panourile solare, energia nucleară, hidro, cărbunele și gazele naturale, toate depind de produsele și componentele fabricate din țiței pentru a putea genera electricitate.
Asta demonstrează faptul că țițeiul era practic inutil, dacă nu putea ajunge în rafinării, pentru derivați de petrol, care sunt acum baza produselor chimice, cum ar fi materialele plastice, solvenții și medicamentele. Cele peste 6.000 de produse pe bază de petrol sunt folosite pentru sănătatea și bunăstarea umanității, iar generarea energiei electrice nu exista cu câteva secole în urmă.
Astăzi, avem peste 50.000 de nave comerciale, peste 20.000 de avioane comerciale și peste 50.000 de avioane militare care folosesc combustibilii fabricați din țiței.
De la avioane și nave și până la diversele opțiuni de generare a energiei electrice, toate folosesc piese și componente realizate din derivate ale petrolului fabricate din țiței brut.
Fără țiței, nu poate exista electricitate. Toate piesele pentru generarea de energie electrică și toate componentele necesare pentru a utiliza electricitatea sunt fabricate din derivate ale petrolului fabricate din țiței brut.
Petrolul este fundamentul societății materialiste de azi, deoarece este baza tuturor produselor și combustibililor folosiți de cele 8 miliarde de oameni de pe planetă.