Președintele Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, a vorbit despre Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) despre care spune că nu ar fi putut funcționa cu patru procurori. De asemenea, el mai spune că prea mult timp s-au făcut lucruri care să îi avatajeze pe unii.
Motivul pentru care SIIJ nu putea funcționa. Marcel Ciolacu a spus-o clar: Nici nu avea cum
Într-o declarație la România TV, Marcel Ciolacu a declarat că Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) nu avea cum să funcționeze cu patru procurori. Liderul Partidului Social Democrat a mai spus că de acum încolo SIIJ va avea alături și Curțile de Apel, referindu-se, de fapt, la secția care ”analizează activitatea şi eventualele acte de corupţie ale magistraţilor”.
„Mult hulita secţie SIIJ nici nu avea cum să funcţioneze cu patru procurori. Acum vor avea şi pe lângă Curţile de Apel, este proiectul de lege în transparenţă. (…) Vorbim de o secţie care analizează activitatea şi eventualele acte de corupţie ale magistraţilor. Am pus în programul de guvernare condiţia să aibă avizul CSM-ului, care mi se pare forul cel mai îndreptăţit. Şi judecători, şi procurori”, a afirmat Marcel Ciolacu în emisiunea lui Victor Ciutacu.
Marcel Ciolacu: Am construit mult prea mult timp anumite lucruri îndreptate să avantajeze pe unii
Președintele social-democraților a continuat prin a spune că prea mult timp au fost construite lucruri la emoție care îi avantajează pe unii.
„Dacă dumneavoastră sunteţi procuror şi aveţi dosarul lui Ionescu care este om de afaceri sau parlamentar, dar aveţi şi dosarul magistratului care îl judecă pe Ionescu. Cum funcţioneză lucrurile astea? Dar dumneavoastră, for legislativ, doriţi să evitaţi o astfel de crăpătură a legii. Cred că am construit mult prea mult timp anumite lucruri îndreptate să avantajeze pe unii, alte lucruri făcute la emoţii, haideţi să intrăm într-o perioadă de normalitate, să construim lucruri normale”, a explicat liderul PSD la televizor.
Amintim că, ministrul Justiției a anunțat în 22 ianuarie că preluarea competenţelor Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) va fi realizată de 42 de procurori. Cătălin Predoiu a subliniat că dintre aceștia 12, procurori vor fi în București, iar ei vor fi desemnați de plenul Consiliului Superior al Magistraturii.
De asemenea, amintim că proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ a fost pus în dezbatere publică.