Producatorul de telefoane mobile Motorola a anuntat ca are in plan disponibilizarea a inca 4.000 de angajati, mai ales din cadrul diviziei de terminale mobile. Motorola a anuntat, de asemenea, ca trimestru al patrulea va aduce pierderi semnificative.

Analistii de pe piata se asteptau la o noua runda de concedieri in cadrul Motorola, care este afectata deja de scaderea cererii pe piata terminalelor mobile. Compania a mai dat afara 6.700 de angajati in 2008.

Motorola, care a coborat pe locul al patrulea in topul producatorilor de telefoane mobile, a anuntat se asteapta la venituri de 7 -7,2 miliarde de dolari in trimestrul 4, sub estimarile initiale de 7,5 miliarde de dolari. Oficialii companiei au declarat ca au vandut 19 milioane de terminale mobile in ultimul trimestru al anului trecut, sub estimarile analistilor, de 22 milioane de telefoane.

Reprezentantii Motorola au declarat ca cele 4.000 de concedieri suplimentare vor aduce scaderi de costuri de 700 milioane de dolari in 2009. Compania a subliniat ca vor avea loc 3.000 de concedieri in cadrul diviziei de terminale mobile. 1.000 de disponibilizari vizand personalul corporate si alte divizii.

Sursa: USA Today