Motorola, cel mai mare producător de telefoane mobile din Statele Unite, a înregistrat, în trimestrul al doilea al acestui an, un profit de 26 milioane dolari datorită creşterii numărului de telefoane livrate, peste estimările analiştilor.

Americanii de la Motorola au reuşit să obţină profit în al doilea trimestru din 2009, după ce în perioada similară afişau o pierdere de 231 milioane dolari. Profitul de 26 milioane dolari, înregistrat în al doilea trimestru, se datorează măsurilor luate de oficialii companiei în privinţa reducerii cheltuielilor, dar şi a creşterii numărului de telefoane livrate.

Compania, care concurează cu Nokia sau Samsung Electronics, a livrat 14,8 milioane telefoane în al doilea trimestru, cu mult sub livrările din perioada similară din 2008, de 28 milioane unităţi, însă peste aşteptările analiştilor. Aceştia  se aşteptau la livrări de 14,1 milioane de telefoane mobile.

Veniturile companiei au scăzut cu 32%, la 5,5 miliarde dolari, în timp ce analiştii estimau venituri de 5,62 miliarde dolari.