Compania americana Motorola va deschide o unitate de productie pe o suprafata de 300 acri, in zona economica Sriperumbadur din India, proiect ce presupune o investitie de 30 milioane dolari.

„India reprezinta o piata vitala pentru Motorola. Un astfel de centru de activitate amplasat strategic ofera posibilitati deosebit de atragatoare pentru valorificarea abilitatilor fortei de lucru locale si permite eficientizarea costurilor. Decizia noastra de a ne implica in aceasta investitie se aliniaza actiunilor noastre initiate in vederea conectarii urmatorului miliard de consumatori”, a declarat Ron Garriques, vicepresedinte executiv Motorola Inc.

Potrivit estimarilor, fabrica va deveni operationala in anul 2007, moment in care va incepe si productia la scara larga, pentru a sustine o gama variata de terminale. De asemenea, unitatea va asigura productia si asamblarea statiilor de baza pentru retelele de comunicatii ce fac parte din portofoliul Networks & Enterprise al companiei.

Initiativa companiei de a aduce un nou centru de cercetare si dezvoltare in India completeaza cele sase centre deja existente, printre care Motorola Labs, Core Networks Division, Embedded Communications Computing si Global Software Group. In aceste unitati lucreaza aproximativ 3000 de ingineri calificati.

Motorola a construit aceste facilitati in Bangalore in 1991, cu ajutorul companiei Global Software Group (GSG), care reprezinta divizia de cercetare si dezvoltare de software a companiei americane. GSG reprezinta centrul de concepere a produselor Motorola, inclusiv tehnologii wireless de ultima generatie si broadband, platforme software si aplicatii.

Motorola, lider mondial in comunicatii wireless si comunicatii in banda larga, a inregistrat in anul 2005 vanzari in valoare de 36,8 miliarde de dolari.

Sursa: Motorola, 27 iunie 2006