Grupul Motorola se va diviza, anul viitor, în două companii independente, care se vor ocupa de telefoane mobile şi set-top box-uri pentru televizoare, respectiv de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii.

Noile companii vor funcţiona independent şi vor fi listate la burse, pentru a consolida poziţia Motorola pe pieţele internaţionale.

Acţiunile grupului au crescut cu 2,3% după anunţ, care survine unei lungi perioade de speculaţii şi zvonuri legate de măsurile care vor fi luate de management pentru restructurarea companiei.

Divizia de telefoane mobile a Motorola se confruntă cu pierderi şi are probleme competiţionale pe segmentul în creştere explozivă al smartphone-urilor. Motorola nu a mai scos un telefon „blockbuster” de la modelul Razr, însă recent lansatul Droid se bucură de o oarecare popularitate în zona mobilelor inteligente.

Totodată, operaţiunile de set-top box-uri pentru televizoare au fost afectate de recesiunea mondială, în timp ce reducerea cheltuielilor de către operatorii telecom a lovit divizia de echipamente pentru telecomunicaţii.

SURSA: Mediafax