Cel mai mare producător de telefoane mobile din SUA, Motorola, vrea să vândă pentru 4,5 miliarde de dolari unitatea care fabrică echipamente pentru reţele TV, potrivit publicaţiei Wall Street Journal, preluată de Bloomberg.

Compania a angajat băncile JPMorgan Chase şi Goldman Sachs pentru consiliere în privinţa vânzării diviziei, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.

Eventualii cumpărători ar putea fi firme de investiţii private sau producători de echipamente de telecomunicaţii, au precizat sursele. Divizia pe care Motorola vrea să o vândă a avut o contribuţie de o treime la vânzările totale ale companiei din al doilea trimestru.

Motorola a înregistrat anul trecut pierderi de peste patru miliarde de dolari şi mizează, în prezent, pe o serie de telefoane inteligente bazate pe sistemul de operare Android al Google pentru a-şi îmbunătăţi performanţele.

Compania a anunţat anul trecut că intenţionează să se dividă în două unităţi independente, una care se va concentra pe telefoane mobile, iar cealaltă cu activităţi în domeniul echipamentelor de telecomunicaţii. Iniţierea procedurilor a fost amânată, însă, din cauza crizei economice globale.

SURSA: Mediafax