Companiile isi vor putea integra motorul de cautare Google pe site-urile web la un pret mult mai mic decat cel al aplicatiei asemanatoare oferite pana in prezent, intr-o tentativa a companiei americane de a inregistra venituri in plus de pe urma unui lucru deja comun, informeaza CNBC. Noua aplicatie Google, Custom Search Business Edition, este destinat site-urilor care nu sunt multumite de motorul lor de cautare sau care nu contin deloc o astfel de aplicatie. 

Aplicatia va fi disponibila in mai multe versiuni, de la 5.000 de rezultate afisate la 50.000 de rezultate afisate. 

Google a mai oferit un astfel de serviciu in 2005, Google “Mini”, dar pretul noii versiuni este de aproape de 20 de ori mai mic. Obtinerea unei versiuni avansate a motorului de cautare insemna in trecut plata unei sume de cateva sute de mii de dolari. 

Unele site-uri au acceptat sa utilizeze gratuit Custom Search Business Edition din octombrie 2006, dar odata cu aplicatia erau obligati sa posteze si reclame selectionate de Google. Clientii aplicatiei vor putea bloca afisarea acestor reclame. De asemenea, rezultatele cautarii nu vor mai fi afisate pe site-ul Google ci pe site-ul clientului. 

Luna trecuta, peste jumatate din cautarile online din Statele Unite au fost efectuate prin Google, motorul de cautare devenind un sinonim pentru o cautare pe internet. 

Majoritatea site-urilor mici isi vor putea customiza motorul de cautare pe tehnologia Google in 10 minute.

Sursa: CNBC