Mulți am făcut această greșeală. Unde ar trebui să depozitîm ouăle
Deși au compartimentul lor special într-un frigider, specialiștii nu sunt de acord cu acel loc, potrivit Mashed.com
Păstrarea ouălor în mod corect nu necesită mare lucru, dar poate face toată diferența dacă vrem să le avem cât mai proaspete, timp de până la cinci săptămâni. Prospețimea oului nu este dată doar de vechimea lui, ci și de modul de păstrare.
Pot fi nocive pentru organism
Ouăle care nu sunt păstrate corespunzător pot fi nocive pentru organism. Contrar a ceea ce se știa până acum, ouăle ar trebui păstrate la frigider cu vârful în jos. Crescătoarea de păsări Lisa Steele, din SUA, are și o explicație.
„Depozitarea ouălor cu vârful în jos le ajută să reziste mai mult, împiedicând aerul din interiorul cojii să intre în contact cu gălbenușurile”, spune Steele, care are și un blog culinar. Acest lucru este important, deoarece acel buzunar de aer poate adăposti bacterii nocive (cum ar fi salmonela) care pot face ca un ou să se strice mai repede.
Întorcând oul cu susul în jos, se face o separare între gălbenuș și acel buzunar de aer.
Ușa frigiderului nu e cel mai bun loc pentru a ține ouăle
Din păcate, ușa frigiderului, care conține de obicei un compartiment special pentru ouă, nu este cel mai bun loc de a depozita aceste produse. În primul rând, ușa frigiderului este, de fapt, cea mai caldă parte a acestuia și este supusă în mod constant fluctuațiilor de temperatură.
Specialiștii recomandă ca ouăle să fie păstrate în partea cea mai rece a frigiderului, la 45 de grade Fahrenheit sau mai puțin. Dacă ouăle sunt depozitate pe ușă, primesc ”o gură de aer cald” de fiecare dată când o deschideți, iar acest lucru poate duce la creșterea bacteriilor dăunătoare. De asemenea, este bine să acordați atenție datei de expirare și codurilor numerice de pe cutia de ouă pentru a vă asigura că utilizați prima dată ouăle mai vechi din frigider.
Ouăle proaspete trebuie păstrare în mod obligatoriu la rece, în cutii de carton. Temperatura optimă pentru a împiedica alterarea ouălor este cuprinsă între 1 şi 5 grade.
Puteți păstra ouăle și în congelator
Păstrarea ouălor în frigider este cea mai bună metodă de depozitare. Dar ce facem dacă avem un surplus de ouă? Cea mai bună opțiune este, din câte se pare, păstrarea lor la congelator. Tăvițele pentru cuburi de gheață funcționează perfect pentru o depozitare adecvată.