Mii de bulgari vor lucra la jumătate de normă datorită începerii Cupei Mondiale FIFA  din Africa de Sud, scrie vineri cotidianul sofiot Standart. Şefii unor companii private au decis să reducă orarul de lucru la 4 ore pentru ca angajaţii să poată vedea meciurile. În loc să se uite la televizorul din birou şi să comită o grămadă de greşeli, mai bine să le dau angajaţilor liber ca să se bucură în linişte de Mondial, a declarat întreprinzătorul Vasil Mutafciiski, citat de ziar.

Alţi angajatori recunosc că, din cauza crizei, sunt nevoiţi să reducă orarul de lucru şi respectiv salariile, iar Cupa Mondială este o ocazie foarte bună s-o facă deoarece majoritatea angajaţilor nu au nimic împotrivă să lucreze mai puţin în această perioadă. Însă cea mai mare parte dintre bulgăroaice nu sunt deloc încântate de faptul că în zilele următoare lumea va fi cu ochii pe fotbal. Ele se tem că timp de o lună vor trebui să lucreze şi pentru colegii lor de sex masculin, care vor fi obsedaţi de meciurile din Africa de Sud.

Cupa Mondială nu-i lasă indiferenţi nici pe politicienii bulgari. Şedinţa de vineri a parlamentului a început la ora 9, şi nu la 11, cum se întâmplă de obicei. Explicaţia oficială este programul supraîncărcat al deputaţilor. Nu este însă nici un secret că parlamentarii se grăbesc să termine mai repede cu obligaţiile lor plictisitoare ca să poată urmări în tihnă deschiderea Campionatului, precum şi primul meci între gazdele din Africa de Sud şi Mexic.

SURSA: Agerpres