Un lucru foarte important pe care trebuie să-l avem în vedere atunci când folosim detergenți sau degresanți este să folosim mănuși de protecție.
„De obicei, degresanții ăștia sunt puternici și un coleg de-al nostru l-a folosit o oră, o oră jumate. Un degresant pe un perete al unei pizzerii. L-a degresat. Arată foarte bine, dar și degetele lui s-au cojit după și a trebuit să poarte plasturi o săptămână,” spune un manager al unei firme de curățătorie, citat de PRO TV.
Detergenții chimici dezinfectanți vor dezactiva microorganismele la nivelul celulare și sunt potriviți pentru toate scopurile de curățare profundă. Trebuie avut în vedere însă că în momentul în care facem curat trebuie să aerisim întotdeauna încăperea.
„Spațiile închise în care după aceea circulă multă lume este important să fie aerisite și să nu intre în contact cu pielea sau sistemul respirator cu vaporii respectivi, care se pot degaja chiar și după utilizarea lor,” spune Corina Seiman, profesor chimie Universitatea de Vest din Timișoara.
În ziua de azi, aceste produse sunt disponibile în abundență, ajutându-ne să menținem spațiile dorite curate, fără germeni și sterile. Însă dacă nu sunt respectate anumite reguli minime de protecție putem ajunge chiar și la spital.
„Majoritatea substanțelor conțin clor ca și produs principal dezinfectant și în aceste situații pacienții inhalează substanța respectivă, gazele sunt puternic iritante pentru arborele bronșic, iar dacă au avut o problemă, anterior, pulmonară, atunci s-ar putea să declanșeze inclusiv o criză de astm bronșic,” avertizează Doina Poenare, medic UPU SMURD Spitalul Județean Timișoara.