Deși pare normal să dai tot ce ai mai bun în cariera (sau în slujba ta), deoarece acesta va fi cel mai probabil locul în care vei câștiga cei mai mulți bani, nu ar trebui să muncești până la epuizare, uitând că viața trece pe lângă tine.
Munca în exces dăunează grav sănătății
Experții susțin că există câteva semne care indică în mod clar că muncești prea mult și ar trebui să faci ceva imediat până nu e prea târziu, potrivit Radicalfire.
Iată câteva semne clare că exagerezi cu munca și ce poți face pentru a nu deveni un workaholic.
Nu mai ai deloc timp liber
Ai senzația că petreci fiecare clipă la birou. Când nu sunteți fizic la birou, vă verificați în continuare e-mailul. Dacă se întâmplă ceva? Dacă au nevoie de tine?
Îți spui continuu că nu poți lua o vacanță. Acest lucru ți-ar aduce și mai mult stres și un volum și mai mare de muncă.
Săptămânile de lucru sunt stresante, lucrezi mai mult de opt ore pe zi, te simți copleșit, iar stresul a pus stăpânire pe toată viața ta.
Ce să faci în privința asta?
Nu încerca să umpli fiecare secundă din viața ta cu munca. Deși s-ar putea să fii bun în ceea ce faci, este esențial să te odihnești și să ai puțin timp liber.
A avea un echilibru între viața profesională și viața privată este o modalitate excelentă de a-ți face cariera durabilă și a preveni epuizarea psihică.
Dacă ești cel care preia responsabilitățile altor oameni, renunță să mai faci asta! Nu trebuie să faci totul doar pentru a fi pe placul tuturor!
Oferă corpului și minții o pauză și ieși mai des cu prietenii.
Chiar și când ai timp liber, te gândești la muncă
Te gândești la muncă când te culci, te gândești la muncă când te trezești, te gândești la muncă când faci duș și te gândești la muncă când faci cumpărături. Nu ești singurul, dar, din păcate, ești la un pas de claca!
Ce să faci în privința asta?
Când te gândești mereu la muncă, poate fi o idee bună să faci lucruri mai distractive. Ieși cu parteneru, întâlnește-te cu prietenii, distrează-te și încearcă să vorbești despre orice, în afară de muncă.
Dacă acest lucru nu te relaxează, încearcă să faci și alte lucruri distractive. Citește o carte fără legătură cu serviciul sau vizionează un film relaxant.
De asemenea, este important să vă luați o zi de odihnă în weekend, să acordați prioritate perioadei de vacanță și să vă reîncărcați bateriile.
Toate obiectivele tale sunt legate de carieră
Ai ieșit seara cu prietenii, iar unul dintre ei te întreabă care sunt obiectivele tale.
Când te gândești la obiective, te poți gândi doar la obiectivele legate de carieră.
Visezi la o promovare, la o mărire de salariu și în cele din urmă, să devii partener la firmă. Toate obiectivele care îți vin în minte sunt legate de carieră și nu te mai poți gândi la nimic altceva.
Ce să faci în privința asta?
Deși este grozav să ai obiective legate de carieră, acestea ar trebui să fie legate și de viața personală.
Gândește-te la locurile în care vrei să călătorești, la lucrurile pe care vrei să le faci cu familia sau unde ai vrea să locuiești. Trebuie să ai obiective care nu au legătură cu cariera, deoarece viața înseamnă mai mult decât un job.
Vorbești doar despre muncă
Dacă toate obiectivele tale sunt legate de carieră, probabil că nu poți vorbi despre altceva decât despre muncă.
Nu contează cine te întreabă, vrei mereu să vorbești despre muncă. Este un semn clar că muncești prea mult, că ești obsedat de muncă. Ar trebui să faci un pas înapoi.
Ce să faci în privința asta?
Fii conștient când vorbești doar despre muncă. Corectează-te și abordează alte lucruri distractive pe care le-ai făcut în ultimele săptămâni.
Oamenii din jurul tău vor fi fericiți să nu audă zilnic ce faci și ce vrei să faci la muncă.
Productivitatea este în scădere
Un studiu de la Stanford a constatat că oamenii care lucrează 70 de ore pe săptămână produc același volum de muncă ca și cei care lucrează 56 de ore pe săptămână.
Un alt studiu realizat de Vouchercloud pe 2.000 de angajați a constatat că majoritatea oamenilor nu lucrează în cea mai mare parte a timpului în care se află la locul de muncă. Biroul de Statistică a Muncii raportează că oamenii sunt la locul de muncă în fiecare zi timp de 8,8 ore în medie. Cât de mult lucrează? Mai puțin de 3 ore pe zi.
Nu dormi niciodată suficient
Este posibil să aveți dificultăți în a dormi noaptea. Când nu dormi suficient, productivitatea scade, te poți simți puțin morocănos și ai un risc crescut de probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă.
Când ești foarte stresat, somnul poate părea mai puțin important. Cu toate acestea, pentru a scăpa de anxietate și a face față stresului, somnul este extrem de important.
Ce să faci în privința asta?
Singurul lucru care vă poate ajuta este să faceți câteva pauze în timpul zilei, când lucrați.
Antrenați-vă, mișcați-vă cât mai mult, plimbați-vă pe afară și asigurați-vă că ați obosit destul de mult pentru a putea dormi bine noaptea.
Simți că trăiești doar în weekend
S-ar putea să te surprinzi că abia aștepți weekendurile. Ai senzația că trăiești doar în weekend, iar zilele lucrătoare sunt doar pentru muncă.
Este un semn clar că muncești prea mult.