„În această perioadă, sistemele medicale din întreaga lume trebuie să facă faţă unei situaţii fără precedent, în care este mobilizată întreaga resursă existentă.
Munca în urgenţă este extrem de dificilă, iar cea în urgenţa prespitalicească una foarte grea, contra cronometru, în care fiecare greşeală sau întârziere poate să însemne diminuarea şanselor la supravieţuire.
Vreau să vă asigur că în mine veţi avea un susţinător şi un partener de dialog. Este nevoie de unitate şi eficienţă în acest domeniu de activitate şi cred că putem să îndeplinim aceste deziderate. Numai împreună, uniţi, vom putea să slujim interesele pacienţilor noştri”, spune Nelu Tătaru.
Asigurarea unui răspuns adecvat
Acesta le mulţumeşte ambulanţierilor pentru efortul lor, „depus pentru asigurarea unui răspuns adecvat la cea mai importantă provocare de sănătate publică de la nivel global din ultimul secol – pandemia cu noul coronavirus”.
Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată anual la 28 iulie. Este data la care, în 1906, a apărut prima ”Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici.
Ce spune Nelu Tătaru despre revenirea la starea de urgență
Ministrul Sănătății a declarat în nenumărate rânduri că nu se pune problema reintroducerii stării de urgență pe teritoriul României. Totuși, acesta a spus că depinde de populație dacă starea de urgență se va întoarce.
În plus, ministrul a mai spus că momentan situația nu este ieșită de sub control și că sunt șanse ca în câteva săptămâni curba infectărilor să se stabilizeze.
„Carantina o să o putem da la diverse localități când întrunesc niște criterii și avem o transmitere comunitară accentuată.
Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență.
Mulți dintre noi trebuie să respecte niște reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical și la acele imagini din Italia și Spania”, a precizat Nelu Tătaru într-o intervenție telefonică la Antena 3.
Sursă foto: INQUAM/George Călin