din timpul saptamanii crescand de la 65 la 75 de euro. Salariile au crescut cu 10-15% si, in plus, angajatii care beneficiaza de training au semnat contracte care prevad ca vor ramane fideli lantului doi-trei ani. Cele mai mari probleme vor fi insa in 2007-2008, cand salariul minim in industria hoteliera va atinge probabil 500 de euro, iar tarifele se vor majora cu cel putin 10-20 euro. Pana atunci, majoritatea firmelor din turism continua sa plateasca o parte din salariu la negru si sa treaca doar salariul minim in cartea de munca. Statisticile oficiale arata ca salariul mediu net in hoteluri si restaurante este de 4,1 milioane lei. Insa salariile medii nete reale incep de la cinci milioane pentru un ospatar, opt milioane pentru un receptioner si pot ajunge la 22-23 de milioane pentru un bucatar, conform firmei de consultanta hoteliera Peacock Hotels.In sectorul constructii, salariile medii brute au crescut deja cu 33%, in conditiile in care un dulgher, de exemplu, castiga in jur de 12 milioane lei, fara a pune la socoteala banii castigati la negru. Mai mult, firmele de profil au fost obligate sa semneze cu angajatii contracte de medicina muncii, controalele anuale la medic costand 20-30 euro de persoana. Astfel, o firma care ramane fara 100 de muncitori pe an pierde 2.000 – 3.000 de euro doar din acest motiv. Adriana Ifitime, presedintele Patronatului Societatilor de Constructii, spune ca 20-25% din muncitorii din constructii migreaza in fiecare an, iar pana acum cea mai buna solutie gasita de patroni este fidelizarea noilor angajati. Astfel, angajatii fara experienta sunt trimisi la cursuri de calificare, urmand apoi sa ramana in firma doi-trei ani. „Este clar ca tarifele practicate de firmele de constructii vor creste in ritmul in care cresc si salariile, lucru care se va vedea in special dupa integrare”, explica Adriana Iftime.