Turcii de la Opus Land & Development au la aceasta ora 700 de muncitori pe santierul unde construiesc proiectul imobiliar mixt Cosmopolis.

"Circa 100 dintre lucratorii nostri sunt straini, turci si bulgari, in special, dar intentionam sa suplimentam aceasta cifra pana la aproximativ 1.000 de oameni", spune Ahmet Buyukhanli, presedintele Buyukhanli Group, concern care controleaza developerul Opus.

O parte din cei 300 de muncitori suplimentari vor fi germani (cateva zeci), acestia urmand sa apara in Romania in aprilie sau mai.

"Suntem in discutii pentru a aduce cateva zeci de lucratori din Germania. Asta este, piata autohtona nu prea mai ofera oportunitati", conchide Buyukhanli.

Lansat in a doua parte a anului trecut Cosmopolis se construieste pe un teren cu o suprafata de 100 de hectare si va include circa 5.000 de locuinte, un centru comerciale ssi spatii de birouri. Investitia necesara pentru realizarea acestui proiect este de 700 de milioane de euro, valoarea la finaliyare fiind de peste un miliarde de euro.

Potrivit lui Buyukhanli aproximativ o mie de locuinte au fost deja vandute, toata faza intai ce cuprinde 575 de apartamente, plus inca aproape 500 din cea de-a doua etapa de constructie, intre 25% si 30% din proiect fiind vandut catre fonsuri de investitii, precum britanicii de la Salamanca Capita si catre investitori persoane fizice, restul de locuinte fiind antamat de beneficiari finali. Pretul de vanzare este cuprins intre 1.036 de euro+TVA si 1.200 de euro +TVA.

Data: 12 martie 2008