Muntenegru are in plan sa obtina in viitorul apropiat cat mai multi bani din turism. Iar anul in curs a fost un pas important, deoarece sumele au fost mai consistente decat anul trecut, iar numarul de turisti mai mare.

Cifrele arata ca in primele zece luni ale anului, Muntenegru a obtinut 500 milioane de euro din turism, cu 10,76% mai mult decat in anul precedent. Sumele au fost generate de cei 1,13 milioane de turisti care au intrat in tara, intr-un numar cu 4,8% mai mare decat in 2007. POtrivit ministerului de resort de la Podgorica, turistii au contractat la hoteluri 7,59 milioane de nopti, ceea ce reprezinta cu 5,8% mai mult decat in perioada similara a anului trecut. Power-play-ul acestui an a fost statiunea Budva, care a concentrat circa 40% din numarul total de turisti.

Dintre cei care au vizitat Muntenegrul, 37% sunt din Serbia, 21% din tari membre UE, 12% din Rusia, iar restul sunt preponderent din foste tari sovietice sau foste componente ale Iugoslaviei (in afara de Slovenia, contorizata la membri UE).