Mutare neașteptată în televiziune! Iancu Guda, expert în finanțe se alătură echipei Antena 1, unde va prezenta o rubrică zilnică de educație financiară. Iată ce subiecte va aborda.
Iancu Guda se alătură echipei Antena
Iancu Guda se alătură celei de la Antena și începând cu data de 30 septembrie, el va deveni specialistul economic al Observatorului, acoperind toate evenimentele cu impact financiar din România și nu numai. Expertul va prezenta, de asemenea, o rubrică zilnică de educație financiară, denumită IQ Financiar, prin care își propune să ajute telespectatorii să facă alegeri informate în ceea ce privește finanțele pe termen lung.
Lector asociat la Institutul Bancar Român, cu o experiență de peste 15 ani în managementul riscurilor de credit, și autor al unor cărți vândute în peste 100.000 de exemplare în domeniul financiar, realizatorul TV va oferi telespectatorilor îndrumări privind luarea deciziilor financiare într-o lume în continuă schimbare.
Rubrica IQ Financiar va aborda o gamă variată de subiecte, de la planificarea financiară în familie, la strategii de investiții, gestionarea creditelor, asigurări și pensii private, până la educația financiară a copiilor. Telespectatorii vor găsi aici informațiile necesare pentru a lua decizii inteligente în viața lor.
„Pe scurt, telespectatorii Antena vor fi mai deştepţi cu banii şi vor lua decizii financiare care fac bine pe termen lung”, a spus Iancu Guda.
România, țara cu cel mai scăzut nivel de educație financiară din UE
Expertul în finanțe a punctat că din păcate, școala românească nu integrează educația financiară în prioritățile programei, însă nu este niciodată prea târziu pentru a face schimbări.
La IQ Financiar, o rubrică difuzată zilnic, de luni până vineri, la Observator, se vor aborda subiecte potrivite pentru toate vârstele. Scopul proiectului este de a ajuta oamenii să devină mai înțelepți în gestionarea banilor, a mai precizat Iancu Guda.
Acesta a adăugat că, potrivit celor mai recente cifre oficiale, doar 1% din veniturile unei gospodării provin din randamente, în timp ce restul de 99% vin din muncă. Astfel, se subliniază faptul că oamenii știu să muncească pentru a câștiga bani, dar nu știu cum să facă ca banii să lucreze pentru ei.
„În ţara cu cel mai scăzut nivel al educaţiei financiare din UE, conform Eurobarometer, este nevoie să creştem nivelul de inteligenţă financiară.
Din păcate, şcoala românească nu integrează educaţia financiară în priorităţile programei, dar niciodată nu este prea târziu. Noi, la IQ Financiar, o rubrică difuzată zilnic, de luni până vineri, la Observator, vom aduce subiecte potrivite tuturor vârstelor. Scopul proiectului este să fim mai destepţi cu banii, adică să-i punem la treabă, să lucreze pentru noi, ne învaţă cum să investim pentru creşterea şi diversificarea veniturilor pasive, adică acei bani care intră în buget fără să muncim pentru ei. Căci realitatea e cruntă în România din acest punct de vedere.
Scopul proiectului este să fim mai destepţi cu banii, adică să-i punem la treabă, să lucreze pentru noi, ne învaţă cum să investim pentru creşterea şi diversificarea veniturilor pasive, adică acei bani care intră în buget fără să muncim pentru ei. Căci realitatea e cruntă în România din acest punct de vedere.
Conform ultimelor cifre oficiale, doar 1% din veniturile unei gospodării provin din randament, în timp ce restul de 99% din bani provin din muncă. Practic, noi ştim să muncim pentru bani, dar nu ştim să facem ca banii să lucreze pentru noi. Într-un cuvânt: vulnerabilitate. Suntem dependenţi de muncă, trăim de la o lună la alta, de la salariu la salariu, şi nu creştem prosperitatea, deoarece rămânem prizonieri într-o capcană financiară care se perpetuează.
Scopul rubricii zilnice este să ne creştem IQ-ul financiar, adică priceperea noastră în gestionarea banilor, astfel încât să creştem prosperitatea şi stabilitatea financiară în familie şi în business!”, a mai spus expertul în finanțe.