Informație de ultimă oră pe piața bursieră. Conform ultimelor date, Bitdefender Holding B.V., companie în domeniul securităţii cibernetice, a anunţat pe 13 decembrie că a transmis un proiect de declaraţie de înregistrare pe formularul F-1 Comisiei pentru Bursa de Valori din SUA („SEC”) pentru oferta publică iniţială a titlurilor sale în Statele Unite.
Pe de altă parte, până în prezent, momentul, dimensiunea şi intervalul de preţ pentru oferta propusă nu au fost încă determinate. În ceea ce privește oferta publică iniţială, aceasta este supusă SEC şi altor procese de revizuire de reglementare, precum şi condiţilor de piaţă etc.
Amintim faptul că Bitdefender a evoluat semnificativ în ultimii ani. Compania dezvoltă şi comercializează soluţii de securitate informatică pentru companii şi familii, de la soluţii locale de protecţie pentru dispozitive, până la servicii de securitate administrate sau soluţii destinate IoT.
De menționat este faptul că, publicația britanică Unquote, specializată în piața de capital, a aflat de la trei surse pe care le ține anonime că Bitdefender a angajat băncile americane de investiții JP Morgan și Morgan Stanley să asiste compania românească într-o eventuală listare pe bursă, în anul 2022.
Bitfender a depus cererea pentru listarea la bursă
„Orice ofertă, solicitare sau ofertă de cumpărare sau orice vânzare de valori mobiliare se va face în conformitate cu cerințele de înregistrare prevăzute de Securities Act din 1933, cu modificările ulterioare („Securities Act”). Acest anunț este emis în conformitate cu Regula 135 din Securities Act”, se mai arată în comunicatul Bitdefender.
Trebuie subliniat și faptul că Bitdefender mai este un producător global de soluţii de securitate cibernetică, cu sediul central în Bucureşti, România, şi birouri în Europa, America de Nord, Asia şi Australia.
Totodată, în luna decembrie 2017, fondul de investiții european Vitruvian Partners a cumpărat un pachet de acțiuni de 30% din Bitdefender de la Axxess Capital, o firmă de investiții bucureșteană, cu prezență în România și Bulgaria. Atunci, Bitdefender a fost evaluată la 600 de milioane de dolari, conform Reuters.
Amintim faptul că Bitdefender a fost fondată, la București, de Măriuca și Florin Talpeș (CEO). Cei doi cercetători au deschis firma Softwin, încă din anul 1990, axată la început pe outsourcing, iar ulterior au dezoltat produse proprii, printre care și anivirusul AVX (Antivirus Expert), rebranduit Bitdefender în anul 2001.
Din anul 2007, Bitdefender s-a desprins din Softwin, pentru a se extinde pe plan internațional ca firmă de sine stătătoare.