Demisie la vârful OMV. Grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, a anunţat luni că directorul său general Rainer Seele va demisiona din funcţia sa la mijlocul anului următor. Seele este CEO al grupului austriac OMV din luna iunie 2015.
Grupul austriac OMV, proprietarul Petrom, a anunţat că directorul său general Rainer Seele va demisiona din funcţia sa la mijlocul anului următor, transmite agenţia APA, citat de Agerpres. „Astăzi, preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general al OMV, Rainer Seele l-a înştiinţat pe preşedintele consiliului de supraveghere, Mark Garrett că nu va folosi opţiunea de prelungire a mandatului pentru un an suplimentar. Actualul său mandat se va încheia automat la 30 iunie 2022″, a informat OMV într-un comunicat de presă.
Seele este CEO al grupului austriac OMV din luna iunie 2015. Recent grupul la care statul austriac deţine 31,5% din acţiuni a început să fie criticat după ce în presă au apărt informaţii referitoare la presupuse inadvertenţe cu prilejul preluării pachetului majoritar de acţiuni la compania de produse chimice Borealis precum şi cu privire la spionarea ONG-urilor care se ocupă cu protecţia mediului.
Care sunt datele financiare ale OMV
Grupul OMV urmează să dea publicităţii rezultatele financiare pentru primul trimestru al acestui an în data de 29 aprilie.
OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea – 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
OMV Petrom estimează un profit net de 1,824 miliarde de lei în 2021, în creștere cu 32% față de cel înregistrat anul trecut. De asemenea, investițiile companiei vor urca cu 3,5%, până la valoarea de 3,319 milioane de lei. Investiţiile incluse în bugetul propus pentru anul 2021 sunt în valoare de 3,319 milioane de lei, în plus cu 3,5% faţă de investiţiile de anul trecut, respectiv 3,206 milioane de lei.
Veniturile din vânzări vor ajunge la 15,875 miliarde de lei, în creştere cu 3% faţă de anul anterior, când au fost 15,437 miliarde de lei.
“Veniturile din vânzări aproximativ la nivelul actual din 2020 ca urmare a creşterii preţurilor mărfurilor şi volumelor de vânzări de energie electrică şi de produse petroliere, efect parţial redus ca urmare a scăderii volumelor de vânzări de gaze naturale”, explică reprezentanţii companiei.