Ceaiul este mai curand un concept „suprageografic” pentru lista de piese, care include nume cunoscute precum ale lui Mike Oldfield sau Compay Segundo, dar si diferiti artisti latino sau africani mai putin celebri: B-tribe, Martires del Compas, Angelit. Lounge este un concept care s-a referit, initial, la o mixtura de swing easy listening si stiluri exotice adaptate la gustul epocii. Rezultatul este un amestec parfumat si usor precum… un ceai bun.

Occident la Festivalul filmului european

Luna aceasta, la a saptea editie a Festivalului de Film European, vor fi prezentate 27 de pelicule din 18 tari. Printre ele se numara si „Vorbeste cu ea” al lui Almodovar, „Un american linistit” cu Michael Caine, filmul frantuzesc „Strada placerilor”, regizat de Patrice Leconte, in care Laetitia Casta are rolul principal. Vor putea fi vizionate si documentare, un film de animatie si cateva comedii de succes, printre care si „Occident” al lui Cristian Mungiu.
Festivalul a inceput in Bucuresti pe 8 mai, de Ziua Europei, si va continua pana pe 18, la Cinema Studio. Filmele vor putea fi vizionate si in doua orase din provincie: in Timisoara, intre 12 si 18 mai (la Cinema Studio) si in Iasi, intre 20 si 25 mai (la Cinema Republica).

Mai mult de 8 mile

Eminem este, anul acesta, castigatorul unui Oscar pentru piesa originala pentru „Lose Yourself”, hitul de pe soundtrack-ul „8 mile”. „More Music from 8 mile” este un fel de supliment de soundtrack scos pe piata de EMI. Fanii hip-hop-ului se vor putea delecta cu artisti precum Notorious B.I.G, Naughty By Nature, Method Man, Mary J. Blige, Wu Tang Clan.

Fotografii nud la Institutul Francez

Intre 10 si 30 mai, in holul Institutului Francez din Bucuresti vor fi expuse fotografiile nud realizate de parizianul Fabien Calcavecchia. Acesta este cunoscut si pentru expozitia din 2000, „Jocul privirii”: teatre in stil italian din Europa. Atunci a prezentat 82 de imagini, majoritatea color, prezentand stilul arhitectural italian. Este cunoscut pentru folosirea fotografiei in cadrul unei alte fotografii. Pentru aceasta, el a calatorit timp de patru luni in 13 tari europene, printre care si Romania.

Rod Stewart pe DVD

„It Had to Be You – The Great American Songbook” este un one man show Rod Stewart pe DVD, care include interpretari atent alese ale unor clasice precum Maggie Mae sau Some Guys Have All the Luck. Starul cu cele mai mari incasari poate fi vazut si in interviuri, galerie foto si filmarile din mai multe unghiuri ale scenei, existente pe DVD. Durata totala: aproximativ 89 de minute.

Iures pe scena de la La Scena

Spectacolul-lectura „seherezada” cu Marcel Iures va avea loc la La Scena, in seara de 14 mai, si va fi urmat de discutii cu publicul. „seherezada” este semnat de dramaturgul suedez Jonas Gardell si regizat de Adriana Zaharia.
Gardell a debutat in 1985 cu romanul „Passionsspelet” si, pana acum, a publicat 13 romane, opt piese de teatru, o culegere de poezii, a scris scenarii de filme de lung metraj si seriale de televiziune, a scris, regizat si interpretat noua one-man show-uri, pe care le-a prezentat aproape zece ani in turnee in Suedia. Monologul din „seherezada” l-a scris acum patru ani si l-a interpretat intr-un turneu in Suedia in 2000-2001. In viata personala, alaturi de prezentatorul de televiziune Mark Levengood, Gardell formeaza unul din celebrele cupluri de homosexuali.